Hockeyspelaren skulle mördas för tio miljoner kronor

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

I dag inleddes rättegången mot den kvinna som åtalas för olaga förföljelse och stämpling till mord på en hockeyspelare.

Ett MC-gäng blev erbjudna tio miljoner kronor för att mörda mannen.

– Det är förstås mycket, mycket obehagligt och olustigt, sa spelaren i Ångermanland tingsrätt under måndagen enligt Allehanda.

I dag inleddes rättegången mot den kvinna i 20-årsåldern från Örnsköldsvik som åtalas för olaga förföljelse och stämpling till mord på hockeyspelaren, vilket SVT Västernorrland först rapporterade om.

Kvinnan hade träffat mannen, som spelar ishockey i ett elitlag, vid några tillfällen och fattade tycke för honom, men när han inte visade samma intresse för började hon trakassera honom via telefon och sociala medier och beställde ”vuxenvaror” till hans hemadress. Trakasserierna ska ha pågått mellan september och oktober i år och än mer obehagligt blev det när kontaktförsöken mer och mer gick över i hot.

Beställde mord för tio miljoner

I Ångermanlands tingsrätt under måndagen lades bevis fram från kammaråklagaren Malin Löfgren.

– Hon tog kontakt med en man som ska ha kopplingar till ett MC-gäng, och erbjöd honom fem och sedan tio miljoner kronor för att mörda ishockeyspelaren, säger Malin Löfgren enligt Örnsköldsviks Allehanda.

Spelaren själv fanns inte på plats i tingsrätten, men var med på videolänk.

– Mordhoten kunde jag inte ta riktigt på allvar. Det var så många som skulle dödas, hela min bekantskapskrets. Men det här har ändå tagit mycket energi och kraft. Det är förstås mycket, mycket obehagligt och olustigt, sa han under åklagarens målsägandeförhör.

Kvinnan som står åtalad nekar dock till alla anklagelser och rättegången fortsätter på onsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

Brott