Forsberg svarade med ett hattrick

HOCKEY

Nobbas nominering till Calder Trophy

1 av 4

NEW YORK. Filip Forsberg snuvades på en förväntad Calder Trophy-nominering under fredagseftermiddagen.

Några timmar senare kom repliken:

Den svenske rookien gjorde hat trick när Nashville slog tillbaka i slutspelsserien mot Chicago i natt.

– Jag skulle ljuga om jag sa något annat än att det är roligt att göra tre mål, men jag tänkte inte alls på det där. Man behöver ingen extra motivation när det är slutspel, säger han till Sportbladet efter den imponerande 5-2-segern.

Förre Leksandsspelarens galna NHL-rekord

Efter den hjärtskärande förlusten i tredje övertidsperioden i United Center i förrgår trodde nog de flesta att Nashville hade gjort sitt i årets Stanley Cup-slutspel.

Men det finns uppenbarligen motståndskraft och karaktär i den unga truppen i Music City, för i femte matchen hemma i Bridgestone Arena slog Predators tillbaka – med full kraft.

”Kännetecknar vårt lag”

De var obevekliga i sin revanschlystnad och sin hunger och klippte till ärrade Chicago med 5-2 – trots att de ännu en gång fick klara sig utan mäktige backen och lagkaptenen Shea Weber, som åkt på en tuff knäskada mitt under brinnande slutspel.

– Det var såklart väldigt tungt att förlora förra matchen när vi hade spelat så länge, men att vi klarar av att komma tillbaka på det här sättet är det som kännetecknar vårt lag, säger Filip Forsberg på telefon från Nashville efter uppvisningen.

– Hela säsongen har vi efter varje förlust kommit och replikerat på rätt sätt. Det är klart att Weber saknas nu, han är ändå ligans bäste back, men vi har slutit oss samman och hjälper varandra i hans frånvaro. Vi har den sortens karaktär.

De har också Filip Forsberg.

Nattens seger var framförallt hans.

Tidigare under dagen hade han fått besked att han inte nominerats till Calder Trophy – priset till årets rookie. Aaron Ekblad, Johnny Gaudreau och Mark Stone kom alla före i omröstningen.

Tredje i tom kasse

Svaret till de som röstat blev det här:

Den 20-årige ex-leksingen kvitterade först Blackhawks 1-0-ledning i första perioden, sedan prickade han in ytterligare ett mål i tredje perioden – och när elva sekunder återstod fullbordade han NHL-karriärens första hat trick i tom kasse.

– Jag skulle ljuga om jag sa något annat än att det var roligt att göra tre mål, i en så viktig slutspelsmatch också. Men jag kan inte säga att det var en replik på det där. Någon frågade mig om jag fick extra motivation, men man behöver ingen extra motivation när det är slutspel, säger ”Flipper”.

– Jag har inte tänkt särskilt mycket på den där Calder Trophy-omröstningen, det är mest ni i media som tagit upp det, men när jag nu var med i toppen är det klart att det varit kul att bli nominerad. Men konkurrensen är hård, de andra tre har verkligen varit bra.

”Kan göra det en gång till”

För Nashville väntar nu ny måste-match på lördag – i tuffa United Center.

– Det blir givetvis en utmaning, men har vi slagit dem en gång kan vi göra det en gång till. Vi ska definitivt försöka och se till att det blir en ”Game 7” här i veckan, säger hat trick-Filip.

Förre Leksandsspelarens galna NHL-rekord

ARTIKELN HANDLAR OM