Dif vann ”kryssmötet” mot Malmö igen

HOCKEY

MALMÖ. Malmö mot Djurgården slutar alltid 3–3 efter tre perioder. Så blev det i alla fall i alla fyra matcherna den här grundserien. På torsdagen vann sedan Djurgården på straffar och behåller sin fina bortasvit mot Malmö.

– Det är väl nåt spöke, eller nåt, säger matchhjälten Marcus Davidsson.

De tre första mötena mellan Malmö och Djurgården den här säsongen hade slutat 3–3 efter 60 minuter och sedan hade Djurgården vunnit en gång på straffar och två gånger efter förlängning. 

På torsdagen var det samma sak igen. 3–3 efter fulltid och sedan vann stockholmarna dramat efter straffar.

Båda tränarna fick frågan på presskonferensen om det hade spelat på 3–3 i matchen.

– Det skulle man kanske ha gjort. Men vi får inte spela. Det verkar vara ett vanligt förekommande resultat, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Inte heller prickat in 3–3

Malmötränaren Peter Andersson konstaterade att han inte heller lirar och fortsatte:

– Det är lätt att säga att det är tillfälligheter, men det är det kanske inte när det blir det fyra gånger, säger Peter Andersson.

När Frederik Storm gjorde 3–2 i powerplay med 5.50 kvar av tredje perioden kändes det som Malmö hade kopplat greppet. Men Djurgården svarade snabbt. Niclas Bergfors kvitterade bara 1.02 senare.

Efter en mållös förlängning gjorde Marcus Davidsson det enda målet i straffläggningen och han ler bara när han får frågan hur det kan sluta 3–3 i alla fyra matcherna mellan lagen.

–Jag vet inte. Det är väl nåt spöke eller nåt, säger Marcus Davidsson.

Brorsans tur att avgöra

När Djurgården slog Malmö borta i förlängning i höstas var det hans brorsa Jonathan som avgjorde. Nu blev Marcus straff inte som han hade tänkt sig, men det blev bra ändå.

– Jag tänkte skjuta högt egentligen, men pucken studsade till i avslutningsögonblicket. Så det blev ett skott som jag inte vet vart det ska gå och då kan ju målvakten omöjligt veta det.

Har du en förklaring till varför ni drar längstra strået i den här matchen?

– Jag tror att det är att det har gått så bra för oss i år och att vi har den positiva känslan att vi kan vända matcher. Att vi bara trummar på. Vi är liksom en maskin som bara kör och det är det som avgör i slutändan.

Djurgården har nu sju raka bortavinster mot Malmö. Senaste gången Redhawks slog Djurgården på hemmaplan var den 10 december 2013 i Hockeyallsvenskan.

Och möts de här lagen i slutspelet är det nog värt att satsa några kronor på 3–3.

Foto: Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM