Buffalo vann – men förlorare i längden?

HOCKEY

Det är NU ni ska jubla, Buffalo-fans...

1 av 5 | Foto: ”JAAA, MITT LAG FÖRLORADE!!!” ? När Arizona avgjorde på övertid i förra mötet var det flera Buffalo-fans som inte verkade veta vilket lag de egentligen håller på...

Här är resultatet som Buffalos fans absolut inte ville ha:

Arizona Coyotes-Buffalo Sabres 1-4.

Osannolika NHL-rekorden

Ja, det är lätt att tycka att det borde vara tvärtom. Men det finns två anledningar till att många av Buffalo Sabres och Arizona Coyotes fans inte är särskilt sugna på att se sina lag vinna just nu.

De heter Connor McDavid och Jack Eichel.

”The McEichel Derby”

Med två veckor kvar av grundserien i NHL är Buffalo jumbo och Arizona nästjumbo. Inga smickrande placeringar, men det är också vägen till framgång i framtiden.

Laget som slutar sist är garanterad något av de två första valen i sommarens draft, där allt talar för att McDavid går etta och Eichel går tvåa.

Buffalo News har döpt bottenstriden mellan Buffalo, Arizona och Edmonton till ”The McEichel Derby” och i artikeln på tidningens hemsida som behandlar ämnet är laget med minst inspelade poäng placerade i topp.

”Tänker på honom för mycket”

I en intervju med New York Times gör Buffalos general manager Tim Murray ingen hemlighet av att han mer än gärna ser McDavid i sitt lag nästa säsong.

– Jag tittar på honom och jag tänker på honom för mycket. Jag önskar att jag kunde, men jag kan inte hjälpa det, säger Murray till tidningen.

Natten till i torsdags möttes just Buffalo och Arizona. När Shane Doan satte avgörande i förlängningen för gästande Arizona utbröt jubel bland hemmafansen i First Niagara Center.

– Jag har aldrig varit med om att ett lag kommer till en annan arena och att fansen håller på dem, sa Buffalobacken Mike Weber till twcnews.com efter matchen.

”Lite pinsamt”

Buffalobon Jeff McArthur menar att det var ett nödvändigt ont:

– Det är lite pinsamt. Men jag skulle säga att det 45 års längtan efter Stanley Cup som kommer ut. Folk vet att vi är så nära att få en spelare som kan ta pokalen till Buffalo.

Förre Buffalospelaren Andrew Peters:

– Folk måste förstå att ingen spelare vill vara laget som kommer sist. Vi har måste stötta vårt lag i vått och torrt. Men det här har förmodligen varit det mest bisarra året känslomässigt när det gäller hur du ska känna efter en vinst och en förlust.

Men när lagen ställdes mot varandra i natt igen blev det inget förlustfirande för Buffalos supportrar.

Buffalo vann med 4-1 och krympte avståndet till Arizona till fyra poäng.

Samtidigt blir Edmonton Oilers allt mer förankrade i botten av ”The McEichel Derby”. Edmonton – som valde först i drafterna 2010, 2011 och 2012 – vann mot Colorado med 4-1 och har nu nio poäng ned till sistaplatsen.

För Buffalo och Edmonton återstår sex matcher av säsongen. Arizona har fem matcher kvar att spela.

Osannolika NHL-rekorden

ARTIKELN HANDLAR OM