”Vi kan inte ge upp och bli frustrerade”

Publicerad 2015-04-11

Penguins missade chansen – förlust mot NY Islanders

NEW YORK. Med en enda match kvar av grundserien är Pittsburgh Penguins fortfarande inte klara för slutspel.

De förlorade sin femte raka hemma mot New York Islanders i natt.

Nu blir det en rysare mot Buffalo kommande natt

– Vi kan inte ge upp och inte bli frustrerade. Det är bara att tömma bränsletankarna i en sista ansträngning nu, säger Sidney Crosby efter 3-1-förlusten.

Stjärnorna från västra Pennsylvania hade en gyllene chans att döda dramatiken och säkra en slutspelsplats när de i natt tog emot New York Islanders – redan klara efter torsdagens omtumlande kalabalik – hemma i Consol Energy Center.

Men icke.

De var ännu en gång sällsamt tama i avslutningarna och tycktes, underligt  nog, ha svårt att mobilisera nödvändig desperation när de hamnade i underläge i tredje perioden – och fick till slut stryk med 3-1.

”Vi ska bara vinna”

Så nu blir lördagens grundserieavslutning – när NHL:s samtliga 30 lag är i farten – en liten pärs för en klubb som varit självklar slutspelsinstitution i nio år på raken.

Det ska fortfarande mycket till för att pingvinerna ska kunna missa. De måste själva förlora under ordinarie matchtid borta mot jumbon Buffalo, samtidigt som skakiga Boston bortaslår ett Tampa som kämpar för seger i Atlantic-divisionen.

– Men vi ska bara vinna den här sista matchen. Vi kan inte ge upp och inte bli frustrerade. Det är bara att tömma bränsletankarna i en sista ansträngning, säger stjärnan Sidney Crosby till NHL Network.

Efter Islanders seger står det för övrigt klart att de blir tvåa eller tre i Metropolitan-divisionen och får möta Washington Capitals i första slutspelsrundan.