Nu superskräll av Vitryssland

HOCKEY

Svenska mardrömmar väcks till liv

Riga (TT:s utsände)

Nu vet Slovakien hur det känns att förlora mot Vitryssland i ett hockeymästerskap. Skrällen kom i slovakernas VM-premiär – med vitrysk 2–1-seger.

Till skillnad från Tre Kronor i OS 2002 har slovakerna ändå tid på sig att resa sig. I det första gruppspelet gäller det endast att hamna bland de tre första i fyralagsgrupperna. Där lär Slovakien finnas, trots den inledande smällen i premiären. Slovakerna har kvar att möta bottentippade Kazakstan och avslutar första gruppspelet med match mot Ryssland.

Plüss satte 2-1

Mot Vitryssland hamnade Slovakien i underläge med både 0–1 och 1–2 i andra perioden. Det lyckades laget aldrig vända – trots massivt övertag, trots chanser och trots 37–15 i skottstatistiken.

I lördagens andra eftermiddagsmatch hade Schweiz vissa problem med Italien. Schweiz, som avslutar grupp B mot Sverige på onsdag, gick i den tredje perioden från 0–1 till seger med 3–1. Ivo Rüthemann kvitterade till 1–1 efter 4.56 och Frölundas Martin Plüss gjorde 2–1 efter 12.31. 3–1-målet gjorde schweizarna i tom kasse med 20 sekunder kvar att spela.

TT