NHL

...och nu har laget värvat en ”bad boy”

HOCKEY

– Mark Bell tillbringade sommaren i fängelse

New York Rangers fans hade väntat sig Sean Avery. De fick en annan skandalspelare. På onsdagen gjorde klubben klart med Torontoforwarden Mark Bell – fängelsekund så sent som i somras.

New York Rangers förlorade nattens bortamatch mot Toronto Maple Leafs med 1-2 efter straffar. Det var nye coachen John Tortorellas första match i Rangersbåset.

Han är emellertid inte det enda nya ansiktet i klubben. När Rangers lämnar Toronto har de ett nyförvärv med sig hem. På torsdagen plockade laget upp forwarden Mark Bell från waiverlistan. Den 28-årige forwarden spelade för Toronto Maple Leafs förra säsongen, men tog ingen plats i laget i höstas. Han hade nämligen tillbringat sommaren i fängelse.

Försökte fly

Mark Bell dömdes i augusti 2007 till 2,5 månaders fängelse för en incident som inträffade i Kalifornien i september 2006. Bell, som då spelade för San José Sharks, arresterades för rattonykterhet samt smitning sedan han kört på en pickup bakifrån med sin Toyota. Föraren av pickupen ådrog sig en hjärnskakning samt skärsår.

NHL-forwarden försökte fly från brottsplatsen, men plockades upp av polisen. Ett blåstest visade att han hade 0,15 promille alkohol i blodet. Gränsen för rattonykterhet går vid 0,8 promille i Kalifornien.

Bortsett från fängelsestraffet blev Mark Bell avstängd i 15 matcher av NHL och sattes i ligans avvänjningsprogram för sina alkoholproblem.

Den här säsongen har den tidigare juniorstjärnan spelat för Toronto Maple Leafs farmarlag Toronto Marlies i AHL. På 56 matcher har han gjort 12 mål och 15 assist.

Ulf Bodin

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL