SHL Svenska hockeyligan

Efterlängtad seger för Saik: Steg i rätt riktning

Av: 

Janne Bjerlestam

FOTO: KAI REHN
FOTO: KAI REHN

HOCKEY

Jönköping. Tamt, tråkigt och intetsägande men Skellefteås seger mot HV71 gav också tre oerhört viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

– En efterlängtad seger. Vi gör väl inte direkt vår bästa match för säsongen men vi vinner och det är ett steg i rätt riktning, säger Mats Lindgren, assisterande tränare i Skellefteå.

Gästerna från norr satt kvar i bussen i den första perioden där HV71 tog ledningen men sen vaknade laget till och det ordentlig. Inom loppet av sex minuter i den andra perioden hann Jimmie Ericsson kvittera HV:s ledning och bara minuter senare tryckte Atvars Tribuncovs in ledningsmålet.

– Psykologiskt och starkt av oss att komma in i matchen igen, fortsätter Mats Lindgren.

De regerande svenska mästarna HV71 reducerade till 2–3 med minuten kvar men närmre än så kom man aldrig och laget har haft märkbart svårt mot Skellefteå under hela säsongen. På fem möten har man endast lyckats vinna en match.

– Förra året var det precis tvärtom men vi vet att vi måste prestera på max om vi ska vinna här, säger Mats Lindgren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan