Färjestad jagar stjärnforward

HOCKEY

”Han skulle producera bra i elitserien”

Foto: Janne Pesonen.

Färjestads intensiva jakt på en målskytt kan resultera i ett finländskt nyförvärv.

– Om Pesonen är ledig så…,säger sportchef Thomas Rundqvist till vf.se.

Ett saftigt lönekrav fick Färjestad att dra tillbaka sitt intresse ifjol. Så småningom hamnade Janne Pesonen i NHL och Pittsburgh Penguins. Nu nämns 27-åringens namn på nytt i spekulationerna när Färjestad ska vässa sin forwardsuppsättning.

– Jag är säker på att han skulle producera bra i elitserien, men sen ska allt kugga i också. Vi vill ha en etablerad spelare som kan producera framåt, säger Rundqvist till Värmlands Folkblads nätupplaga.

Ekonomiska muskler

Frågan är bara om FBK har de ekonomiska muskler som krävs. Kommer ett bud från en rysk klubb är det sannolikt kört, om det däremot inte gör det ser det betydligt ljusare ut.

– Vi har lagt en budget som är klar, sen tappade vi Rickard Wallin så det är storleken på hans lön vi har och röra oss med.

300 000 kr/månad

Enligt Sportbladets källor skulle flyktade Wallin ha tjänat omkring 300.000 kronor/månaden kommande säsong. En summa som Pesonen uppges ha krävt i fjol.

Pesonen eller ej, mest sannolikt kommer FBK att värva en spelare med finländskt, tjeckiskt, eller slovakiskt påbrå. Ingen svensk är aktuell i dagsläget och klubben har inte rätt att fylla på sina led med en nordamerikan.

ARTIKELN HANDLAR OM