SHL Svenska hockeyligan

Tre mål av Ericsson - Saik bröt trist trend

HOCKEY

Slog SSK efter målfyrverkeri

Till slut släppte målkrampen för Skellefteå.

Mannen bakom verket var Jimmie Ericsson.

Hans tre mål var grunden till 7–4-segern mot Södertälje.

– Det är ju inte varje dag man gör tre mål. Men jag har mycket kvar, sade Ericsson.

Det var åtta matcher sedan Skellefteå senast kunde glädja sig åt en seger. Efter en lång, lång period av måltorka blev det nu säsongsbästa vad det gäller målproduktion.

Hela den tunga tiden har Jimmie Ericsson suttit bredvid och tittat på, axelskadad. Han kom tillbaka i förra omgången mot Luleå.

Nu var han het, målsugen och den som ledde sitt lag tillbaka på vinnarspåret igen.

– Jag tycker faktiskt att vi spelat bra även under perioden när det har gått tungt poängmässigt. Det brukar alltid komma en islossning till slut, den kom nu, sade 29-åringen, som gör sin sjunde säsong i Skellefteå.

Var i högform

Hela förstafemman var i högform mot Södertälje. Förutom Jimmie Ericssons tre mål gjorde även Brad Moran ett och dessförinnan var det den unge backen Adam Larsson som med ett skott utanför målet frispelade andraformationens Tomas Surovy till 1–0 i den första perioden. Den meriterade slovaken har annars hört till besvikelserna så här långt i Skellefteå, nu gjorde han sitt blott andra mål på 16 matcher.

Södertäljes tränare Peter Popovic hade före matchen efterlyst desperation i 60 minuter av sina spelare. Det syntes inget av i Skellefteås glest besatta hemmaarena. Till att börja med jobbade Södertälje hårt för att störa Skellefteås uppspel, men i den egna zonen var det desto tamare.

Skellefteåspelarna slog det däremot gnistor om igen, även om tränaren Hans Särkijärvi fick ta timeout en bit in i slutperioden när hans lag slappnade av och släppte fram Södertälje till 6–3 genom två snabba mål.

På väg att vinna matchen

– Vi kände väl att vi var på väg att vinna matchen. De chansade lite samtidigt som vi inte var fokuserade i försvarsspelet, var Jimmie Ericssons förklaring.

Efter att ha missat sju matcher i rad ser han nu fram emot fortsättningen av elitserien.

– Även om det blev tre mål i dag sitter inte tajmingen som den ska än. Men den ska bli bättre och bättre för varje match.

TT

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan