Ordern: banta

HOCKEY

Modo:s Karol Krizan får specialträning för att komma i form

Foto: Baktung Risken för skador och att man tappar fokus under matcher ökar om man inte är i form och Krizan har kört en hel del extraträning efter sommaren.

Karol Krizan tvingas till extraträning.

Anledning: övervikt.

– Han vägde några kilo för mycket när han kom tillbaka efter sommaren, säger nye Modo-tränaren Harri Rindell.

Foto: Harri Rindell.

Nu börjar elitserielagen att trampa igång på allvar på försäsongen. De flesta lagen har spelat tre eller flera matcher och det återstår bara fyra veckor till första nedsläpp i elitserien. Modo har valt att gå relativt sent på is och har bara tränat tillsammans i två veckor.

Skaderisken ökar

Och det var när laget och spelarna samlades i början av augusti som Modos ledning noterade att förstemålvakten Karol Krizan inte såg vältränad ut.

Snarare otränad.

En uppgiftslämnare säger att Krizan lagt på sig åtta kilo under sommaren.

Ett bekymmer, givetvis.

Skaderisken ökar när man är otränad och det finns en chans att målvakter tappar fokus i slutet av matcherna om de inte har den rätta orken eller konditionen.

– Karol vägde några kilo för mycket. Men vi har vidtagit åtgärder. Förutom de vanliga träningarna får han extra träning på cykel och aerobic-träning, säger Harri Rindell, ny tränare i Modo.

Extraträning

Det är Modos fystränare och andretränaren Fredrik Andersson som haft hand om Krizans specialträning.

Den har redan gett effekt och Krizan är på god väg mot formen.

– Egentligen bryr jag mig inte om målvakternas fysik eller om de väger några kilo för mycket. Bara Karol tar puckarna så är jag nöjd, säger Harri Rindell.

Nyckel till framgång

Krizan var stor guldhjälte när Modo vann SM-guld 2007 och han behövs för att laget ska lyckas kommande säsong.

I går var Krizan sjuk och han var inte med i träningsmatchen i fredags, förlust med 3-5 mot Björklöven. Just nu är andremålvakten Mikael Zajkowski skadad och i fredags fick tredjemålvakten Niklas Svedberg chansen med Andreas Byström som andremålvakt.

ARTIKELN HANDLAR OM