Markus Näslund till New York Rangers

HOCKEY

Går ner i lön för att ha chans på bucklan: En jätteförstärkning för oss

Ett av de tyngsta namnen på free agent-marknaden har bestämt sig.

Markus Näslund, 34, lämnar Vancouver för New York Rangers.

– En jätteförstärkning för oss, säger Henrik Lundqvist.

Foto: väst mot öst Markus näslund byter kuster i Nordamerika - och sänker sin lön.

Att Markus Näslund lämnar Vancouver Canucks, där han varit lagkapten de senaste åtta säsongerna, kom inte som någon överraskning. Näslund sålde nyligen huset i Vancouver och har valt att invänta den 1 juli då han blev free agent.

– Alla som en gång spelat i Rangers säger att man bara får en chans i livet att spela här, och du måste ta vara på de. Jag ville spela med ett lag som har chans på Stanley Cup, säger Näslund via länk efter att övergången offentliggjorts.

Sänkt lön med 33 procent

Flytten till New York innebär en lönesänkning med 33 procent för Näslund, som får 48 miljoner kronor för två säsonger. I Canucks tjänade han cirka 36 miljoner per år.

Näslund blir lagkamrat med Henrik Lundqvist. Rangers svenske målvaktsstjärna var bland de första som fick reda på att affären var i hamn.

– Det här känns riktigt roligt: naturligtvis för att han är svensk, men framför allt för att det är en så bra spelare, säger Lundqvist till Sportbladet.

”Det har varit på gång”

Är du förvånad?

– Nja, egentligen inte. Jag visste att klubben var intresserad av Markus. Det här har varit på gång de senaste dagarna, men sen är det naturligtvis mycket som ska till för att det ska gå igenom.

Rangers har redan värvat backarna Dmitri Kalinin och Wade Redden samt Columbus forwardsduo Nikolai Zherdev och Dan Fritsche

Vad kommer Markus tillföra?

– Massor, framför allt offensivt. Hans spetskompetens i både power play och fem mot fem. Just riktiga målskyttar känns som det vi har saknat. Vi hade inte så många som kom över 20 mål förra säsongen.

Har du hunnit snacka med Markus?

– Nej, jag bara skickade ett sms och gratulerade till kontraktet.

Fotnot: Förutom Henrik Lundqvist ingår för närvarande Fredrik Sjöström och Andreas Jämtin (ny från HV 71) i New York Rangers trupp. Backen Christian Bäckman blev ju bortbytt till Columbus i går natt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL