Spritstopp

avTomas Ros

Mora inför alkoholförbud - hela säsongen

Mora skakades av Pavel Brendls festkväll under förra säsongen.

Nu straffar man årets spelartrupp och inför nolltolerans för alkohol.

- Det gäller från 10

augusti fram till att sista pucken är slagen, säger Jan Simons, klubbdirektör i Mora IK.

Foto: Foto: MAGNUS WENNMAN
ALLA STRAFFAS I våras gick Moras tjeckiska stjärnor ut på krogen kvällen före en viktig bortamatch. För att undvika skandaler den här säsongen inför laget totalt alkoholförbud.

Mora IK har anlitat en kostexpert, Thomas Bylon, för att spelarna ska må bättre och för att laget ska slippa infektioner och sjukdomar.

En bra kost ska ge bättre hockeyspelare.

I Mora IK:s renovering av hockeyspelarna ingår även en tuff syn på alkohol.

Nu råder alkoholförbud för spelarna.

Spelarna får inte dricka någon alkoholhaltig dryck från 10 augusti till dess att säsongen är helt över.

Regeln presenterades för spelarna för två veckor sedan och bakom den ligger klubbdirektör Jan Simons och nye tränaren Magnus Arvedson.

”Handlar om disciplin”

- Vi har förankrat regeln i omklädningsrummet och det handlar om att ha disciplin och respekt mot laget. Man dricker inte alkohol under säsong. Man måste ha en proffsig inställning mot det yrke som spelarna har och då ingår inte alkohol, säger Jan Simons.

”Behöver inga straff”

I slutet av förra säsongen chockades Mora IK av en festskandal där de tjeckiska spelarna Ivan Huml, Pavel Brendl och Miroslav Blatak var på krogen kvällen före en viktig bortamatch mot Djurgården.

- Det som hände då skakade laget. Och de flesta känner till händelsen. Men det kommer inte att ske igen, det är jag övertygad om, säger Jan Simons.

Om någon Moraspelare bryter mot nolltoleransen finns inget fastställt straffsystem att tillämpa.

- Vi behöver inte ha några straff. Spelarna har lovat med sin själ att sköta sig och jag litar på spelarna, säger Jan Simons.

Forwarden Håkan Bogg är nyutnämnd lagkapten för Mora IK.

- Nolltoleransen är nytt för oss spelare. Vi har precis fått det berättat för oss. Tanken är väl bra och det är bara att köra efter det, säger Bogg.

Avslöjar

ARTIKELN HANDLAR OM