Viktig seger för Mora

HOCKEY

Slog Färjestad med 3–2

Mora (TT)

Mora tog tre mycket viktiga poäng hemma mot Färjestad. 3–2-segern gav hemmalaget fortsatt hopp om att undvika kvalserien.

– Vi hade lite tur och det har vi inte haft tidigare under säsongen, sade segerskytten Eric Beaudoin.

Mora startade piggt mot Färjestad och den tillresta Färjestad-klacken på runt 800 personer som bidrog till inramningen var knäpptyst efter åtta minuter när Mora ryckt till 2–0.

– Vi har spelat lite mer aggressivt i de senaste matcherna och det måste vi göra. Vi hade problem på hemmaplan tidigt under säsongen och det var nog därför att vi backade hem för mycket, sade Beaudoin.

Färjestad startade matchen på fyra femmor, trots många skador på nyckelspelare men gick ner på tre efter en period. Det gav inte så stor effekt men Färjestad fick ändå målmässig kontakt fem minuter före andra periodpausen när Mathias Johansson styrde in 2–1 med en spelare mindre på isen.

Glädjen blev dock kortvarig. Efter ett misslyckat skott från Pavel Brendl under samma utvisning studsade pucken ut i en oväntad bana från kortsargen till en helt fri Beaudoin som rakade in sitt elfte mål för säsongen.

Behöver tur

– Visst var det lite turligt men vi behöver lite tur och vi har inte haft mycket av den varan tidigare under säsongen, sade Beaudoin.

Innan andra perioden var slut reducerade Färjestad ytterligare en gång genom Per Ledin i numerärt överläge.

Kanadensaren Beaudoin kunde punkterat matchen i början av sista perioden, han hade två gyllene lägen men insidan av stolpen räddade Heino-Lindberg ena gången.

Sista minuterna blev i stället en pärs för hemmalaget. Färjestad plockade ut målvakten med en och en halv minut kvar och tryckte på rejält, men Juha Pitkämäki i Mora-målet spred lugn i hemmaförsvaret som lyckades hålla undan.

Mora var sämsta hemmalag i elitserien innan lördagens match, i och med segern mot Färjestad har nu Malmö den positionen. För Mora gäller det att fortsätta plocka poäng på hemmaplan om kvalserien ska undvikas. Mora spelar sju av de tolv återstående matcherna på hemmais.

– Vi måste fortsätta spela aggressivt och forechecka hårt på hemmaplan. Visst är det några poäng upp till lagen framför men om vi fortsätter spela som vi gjorde mot Färjestad har vi bra chans att plocka igen dem, avslutade Beaudoin.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM