HV 71 körde över Timrå

HOCKEY

Enkel hemmaseger för serieledarna

HV71 gav inte Timrå någon chans. Slutresultatet 5–0 speglade matchen bra, HV var totalt överläget.

– Vi spelade riktig HV-hockey, sade Andreas Jämtin.

HV gjorde en riktigt bra insats, hela laget spelade med fart och pondus. Längst bak gjorde Erik Ersberg ännu en stabil insats och höll säsongens tredje nolla.

Ersberg är än så länge ohotad etta i HV, men under tisdagen förväntas HV skriva kontrakt med Kimmo Kapanen från KalPa. Därför kom nollan mot Timrå extra lägligt.

– Det är alltid roligt att hålla nollan, jag fokuserar inget extra på Kapanen. Jag gör bara mitt jobb så bra jag kan och hoppas få spela så mycket som möjligt. Det är ju bra att vi stärker upp målvaktssidan inför slutspelet, sade Erik Ersberg.

Kapanen gjorde stor succé i just Timrå mellan 2001 och 2005, och hade nog behövts om Timrå skulle haft en chans i denna match.

Nuvarande Timråmålvakten Johan Backlund släppte in David Petraseks 1–0 ganska enkelt efter bara 3.26, och sen var det HV:s match ända till slutsignalen.

Enkel nolla

– Vi gjorde en kanonmatch från början till slut. Det var min enklaste nolla hittills, jag var knappt svettig efter matchen, sade Ersberg, som bara behövde mota 14 skott.

Martin Thörnberg gjorde två mål för HV, har nu totalt gjort tolv den här säsongen. Därmed är han lagets bäste målskytt tillsammans med Andreas Jämtin.

Thörnberg och Jämtin är två fysiska och tuffa spelartyper som inte brukar göra så många mål, men i år har målskyttet lossnat för båda.

Jämtin har dessutom varit riktigt bra hela säsongen. Som vanligt har det blivit många utvisningsminuter, men han gör också både mål och mycket nytta.

HV landslagsmässigt

En av elitseriens minst omtyckta spelare kan mycket väl få chansen i Tre Kronor vid LG Hockey Games om några veckor.

– Jag kan inte säga att jag blir besviken om jag inte får spela i landslaget, men visst är det en pojkdröm. Jag tycker att jag har tagit ett rejält kliv i hockeykarriären den här säsongen, sade Jämtin.

– Som matchen såg ut i dag kunde man nästan ta ut hela HV i landslaget, sade förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson som satt på läktaren i Kinnarps Arena.

HV gav verkligen inte Timrå någon chans. Hemmalaget gjorde en riktigt bra insats på samtliga positioner.

– Vi hittade verkligen tillbaka till grunderna i dag och lyckades spela riktig HV-hockey. Det betyder tung, passningsrik hockey med mycket fart och läckra mål, förklarade Andreas Jämtin.

Lär mer om elitserien:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM