Foppa fick se Modo vinna

HOCKEY

Smög in bakvägen i VIP-logen i Swedbank Arena

Laget spelar uruselt och foten krånglar.

Då lämnade Peter Forsberg eländet i Philadelphia för några dagar hemma i Örnsköldsvik – och fick se Modo vinna mot Mora med 3-0.

– Visst har det gått tungt i år. Men jag vill försöka hitta en lösning med foten, jag vill ju spela hockey, säger Foppa.

På tisdagskvällen avslutade han sin tredagarsvisit med att se Modo–Mora. Dagen innan hade han tillbringat tillsammans med kompisen och ortopedteknikern Peter Hedström. På isen i gamla Kempehallen testades olika varianter på uppbyggnad av skridskon – allt för att slippa fotbesvären som inte försvunnit trots operationen i våras.

Hur testerna gick vill han inte avslöja.

– Nja, jag vill inte säga något sånt. Vi jobbar på, sade ishockeystjärnan i en intervju inför hemmapubliken före matchen.

Smög in bakvägen

Han gjorde allt för att slippa uppståndelse. Kom till arenan bakvägen och smög in i sin vip-loge. Några andra intervjuer ville ishockeystjärna inte ge.

Men för publiken berättade Foppa om sina tankar inför framtiden, om problemen i Philadelphia och om ryktena om ett klubbyte.

För första gången i sin karriär spelar han nu i ett bottenlag. Förlustraden blir bara längre och längre för Flyers och chanserna till slutspel är i praktiken borta.

– Det har blivit en och annan förlust. Det har gått tungt för oss av många olika orsaker. Vi har väl ungefär 30 matcher kvar och får väl skärpa till oss nu på slutet.

Att vara lagkapten när allt går snett är inte enkelt.

– Det har varit lite jobbigt i år, speciellt som jag har varit in och ut i line-upen hela tiden i och med att jag varit skadad. Det har gått tungt för laget och varit mycket gnäll. Så visst har det varit en ganska jobbig säsong, det kan jag säga.

Men att han skulle vantrivas i Philadelphia vill inte Foppa påstå.

– Nej, men det är ju lättare när man vinner matcherna. Men jag tycker ändå att jag blivit bra behandlad i ”Philly”.

”Vill inte lägga av än”

Trots alla motgångar på isen vill Forsberg försöka se positivt på framtiden. Arbetet för att hitta en lösning med den onda högerfoten borde också rimligen ge resultat till slut.

– Jag hoppas ju det. Det har varit mycket tjafs. Det är svårt när det inte funkar, när man inte har någon balans och så där. Jag vill ju inte lägga av än, det är väl en av anledningarna att jag kommer hem nu, säger han.

Några funderingar på att lägga av med ishockeyn har han inte. Och när den dagen kommer vill han att valet ska vara hans eget, inte att någon skada ska innebära slutet på den sagolika karriären.

– Det känns ju som så. Och man tycker att det ska gå att få till det. Tar man sig verkligen tid och tittar vad som är fel borde det gå att hitta en lösning. Det är det vi försöker göra, se vad foten gör, varför den lossnar bak i hälkappan. Vi får se om vi hittar en lösning, säger Foppa.

I takt med att slutspelschanserna för Philadelphia minskat har ryktena om ett klubbyte kommit igång. Bland annat har Peter Forsberg placerats i New York Rangers.

– Det är sådant som brukar hända. Jag har inte varit med om det förut men det är mycket rykten om Nashville och Rangers. Vi får se vad som händer i slutet av säsongen. Jag krigar på med Flyers, något annat funderar jag inte på, säger han.

Men det blir svårt att vinna Stanley Cup med Flyers?

– Det är en lång väg upp till slutspel och är inte så många matcher kvar, så det blir jobbigt. Det ser kört ut, något annat kan jag väl inte säga.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM