Rögles segersvit bruten

HOCKEY

AIK starkast i Hovet: ”Nu börjar vi om och vinner elva raka igen ”

Foto: Jättedödare AIK:s Mattias Beck gjorde matchens enda mål mot Rögle – och satte punkt för segersviten om elva matcher för serieledarna.

Sviten är bruten.

Rögles fantastiska inledning på säsongen slutade med elva matcher utan poängförlust.

Ett defensivt skickligt AIK bröt segerraden när Ängelholmslaget besegrades på Hovet med 1-0.

- En dålig hockeymatch med två dåliga lag. Vi har tre stolpskott och är man inte med från början gör man inte mål på chanserna. Det här var en riktig snyting, säger Rögles tränare Bobo Simensen till sportbladet.se.

AIK fick en tuff start när man spelade i box play under halva den första perioden. Rögle, seriens näst bästa lag i numerärt överläge, kunde dock inte få dit pucken mot ett kolossalt bra försvarsspel.

Beck matchvinnare

I stället svarade Mattias Beck för matchens enda mål i slutet av den andra perioden. Hemmalaget hade precis pressat Rögle under en lång sekvens i spel fem mot tre – och när gästerna var fulltaligt, rakade 23-årigen in en målvaktsretur.

- Vi kan betydligt bättre än det här. Vi spelade långt ifrån så bra som vi gjorde mot Björklöven senast. Då förlorade vi med 1-0, nu vann vi med samma siffror. Men Jimmy Danielsson i målet var grym. Han har varit riktigt bra i fyra matcher i rad nu, säger AIK:s tränare Daniel Broberg till sportbladet.se.

”Vi hade bara kontroll”

Rögle tog till vara alla metoder för att hejda trendbrottet. I den tredje perioden bombarderades AIK-keepern och gästerna vann skotten med 18-2. Med minuten kvar plockade man även ut målvakten Andreas Andersson och satsade på sex utespelare – men kvitteringen uteblev.

- De kastar in puckar mot mål och skjuter mycket. Och det är klart det är farligt, de kan ju studsa in eller ge farliga returer. Sedan spelade de mycket power play och då blir det lätt att man blir defensiv mentalt, men vi hade bra kontroll, säger Daniel Broberg till sportbladet.se.

Det blev alltså inget roligt återbesök på Hovet för den förre AIK-tränaren.

- Nu börjar vi om och vinner elva raka igen, säger Bobo Simensen till sportbladet.se.

Så säger en vinnare.

Johan Häll ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM