”Nu ska jag skruva på vinterhjulen”

HOCKEY

Leif Boork om avskedet: ”Det finns inga hard feelings”

Foto: BYE-BYE, BOORK Leif Boork var den förste tränaren i elitserien som fick lämna jobbet den här snurriga hösten.

Två raka SM-slutspel.

Men också åtta förluster på nio matcher.

– Jo, det stämmer att jag slutar som huvudtränare, säger Leif Boork till sportbladet.se.

Stjärntränaren är i övrigt sparsam med kommentarer.

– Det enda jag kan säga nu är att jag tycker att allt har gått till på ett bra sätt. Det finns absolut inga hard feelings mellan mig och klubben, säger han till sportbladet.se.

Vad ska du göra nu?

– Just nu ska jag sätta på vinterhjulen på bilen, säger Leif Boork med ett skratt och hänvisar övriga kommentarer till ett pressmeddelande från Brynäs.

Boork tog över Brynäs IF 2005 och har fört laget till två raka SM-slutspel. Men de svarta rubrikerna har varit värre. Leif Boork hade inte tränat ett elitserielag på åtta år när han, lite sensationellt, presenterades som ny tränare i Brynäs våren 2005.

Han har fört Brynäs till SM-kvartsfinal både 2006 (förlust i fyra raka mot Frölunda) och 2007 (förlust i sjunde och avgörande matchen mot HV 71) och det rent sportsliga resultatet kan ingen gnällla på.

Men Leif Boork har också skapat massor av svarta rubriker.

Hösten 2005 kom han på kant med stjärnorna Mikael Wahlberg, Tommi Miettinen och Vesa Viitakoski. Det slutade med att alla tre fick lämna Brynäs.

Säsongen efter var det Henrik Malmström som hamnade i frysboxen – och kort därpå gjorde klart med Frölunda.

I höst har rubrikerna handlat om bänkade och ”vilande” spelare i Boorks nya taktiska giv, där han från start ville matcha bara tre kedjor i elitserien. I tredje omgången vilade Boork sju (!) spelare – bland annat veteranerna Tommy Sjödin och Andreas Dackell – när Brynäs föll med 1–2. Kritiken mot Boork var enorm efter det och där började Brynäs långa, svarta svit med sju raka förlustmatcher.

I dag, måndag 22 oktober och efter åtta förluster på de nio senaste matcherna, fick Leif Boork gå.

ARTIKELN HANDLAR OM