Jätteslagsmål i NHL i natt

HOCKEY

Matchen mellan Buffalo och Ottawa urartade

Foto: Råkurr på isen Fågerperspektiv på nattens stora fight i NHL.

5.13 in på den andra perioden bröt helvetet lös i HSBC Arena i Buffalo.

Samtliga tolv spelare på isen, inklusive de båda målvakterna, i mötet mellan Buffalo och Ottawa började slåss.

– Skönt att se, säger Buffalokeepern Martin Biron.

Matchen försenades i 20 minuter och totalt utdömdes 100 utvisningsminuter för slagsmålet där de båda målvakterna Martin Biron respektive Ray Emery fick matchstraff.

- Känslorna var starka och det hade inte spelat någon roll vem som var på isen. Det var skönt att se och de var skönt att se på det sätt vi slutförde matchen efter slagsmålet, sa Buffalomålvakten Biron till AP.

Blodig tackling utlöste bråket

Det som utlöste slagsmålet inträffade i bytet innan. Gästernas Chris Neil fullföljde en tackligt på Chris Drury sedan denne spelat ifrån sig pucken. Drury som inte var beredd föll i isen och leddes blodig av isen sedan han tappat hjälmen i samband med tacklingen.

- Jag bryr mig inte om när han föll i isen eller om det var när han träffades av axeln, armbågen eller underarmen som Drury skadade sig, det var en ful tackling. Dom skickade en av våra bästa spelare ur matchen med en ful tackling, sa Buffalos coach Lindy Ruff till klubbens hemsida.

- Det är bara att pussla ihop ett plus ett, Neil och en sen tackling, då vet du att den är ojuste, sa Biron.

Skickade in tuffingarna

Ottawas coach Bryan Murray överraskade med att plocka in lagets förstafemma i kommande byte, men det skulle han inte ha gjort. Ruff skickade in Buffalos tuffingar med Andrew Peters och Adam Mair i spetsen och domaren hann bara släppa pucken innan det hela drog igång.

- Jag satte in talangfulla spelare och han satte in fem spelare som var därute för att starta ett slagsmål, sa Murray som menade att det var Ruff som beordrade slagsmålet.

- Jag sa åt dem att köra över dem, replikerade Ruff.

Alla, däribland Buffalos svenske back Henrik Tallinder, var inblandade i slagsmålet. Målvakterna Biron och Emery gjorde upp även de, där Emery på slutet också blev inblandad i ett slagsmål med Buffalos Andrew Peters.

- Andrews känslor rann i väg lite för långt, sa Ruff om Peters angrepp på målvakten Emery.

Drury missar flera matcher

Lagen möts igen på lördag i Ottawa. Då får ett redan skadedrabbat Buffalo klara sig utan Chris Drury som beräknas missa flera matcher på grund av huvudskadan.

- Om dom vill starta något så har vi killar som kan klara av det. Vi har några i deras lag som vi inte gillar och jag är säker på att dom har detsamma, sa Ottawas Dany Heatley.

Buffalo vann nattens match med 6-5 sedan Drew Stafford avgjort i straffläggningen.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL