Nya fansprotesten: ”Det var så tyst”

HOCKEY

Protesterna mot SHL fortsätter.

Under matchen mot Djurgården svarade Västeråsfansen med tystnad.

– Det blir lite konstig period när publiken är helt tyst, säger Rasmus Bengtsson.

SHL vill göra om ligasystemet till nästa säsong. Hockeyligan för bland annat diskussioner om att skrota kvalserien och i stället ge ekonomiskt starka allsvenska klubbar wild card.

Förslaget har väckt starka reaktioner runt om i hockey-Sverige och flera supporterföreningar har redan visat sitt missnöje mot planerna.

”Var så tyst”

I matchen mellan Västerås och Djurgården höll hemmafansen upp en banderoll med texten: Hockey ska avgöras på isen. Inte av vem som sitter på flisen. 10 minuters tystnad mot SHL:s vansinne".

Sedan stod de tysta under de inledande minuterna.

– Det blir lite konstig period när publiken är helt tyst och sedan börjar sjunga efter tio minuter, men det är inget vi ska fokusera på, säger hemmalagets Rasmus Bengtsson till Viasat Hockey.

Steve Saviano, som satte 1-0 i den första perioden, märkte också av tystnaden – men hade inget emot den.

– Det var så tyst, men vi gillar det. Vi vill tysta publiken så förhoppningsvis kan vi fortsätta hålla dem tysta, säger han.

”Tar död på chansen”

Även Niklas Lidström, som slog igenom i Västerås och var på plats i ABB Arena, är kritisk mot SHL:s förslag.

– Jag tycker att det kan ta död på den här chansen att ta upp. Inte bara för VIK räkning till SHL, även till längre divisioner också. Att gå den här trappan, framför allt när man spelar i allsvenskan, ambitionen är ju att gå till SHL. Så jag tycker inte att man ska göra det svårare, däremot tycker jag att man kan utöka med fler lag, säger han till Viasat.

Inte heller wild cards är något legendaren är positiv till. 

– Nej, inte på så sätt. Man ska spela sig upp i SHL. Jag tycker att alla ska ha en lika chans att gå upp i SHL.

ARTIKELN HANDLAR OM