Lindbäcks nolla släckte Torontos slutspelsdröm

Ben Bishop skadades.
Ben Bishop skadades.

NEW YORK. Anders Lindbäck dödade Toronto Maple Leafs sista chans att nå Stanley Cup-slutspelet i natt.

Den svenske målvakten fick hoppa in i Tampas kasse när Ben Bishop skadade sig efter sex minuter – och höll nollan.

– Jag är redo även om jag behövs under slutspelet, säger han till Sportbladet efter 3-0-segern.

Lindbäck och Hedman jublar.
Lindbäck och Hedman jublar.

Det var många i Tampa som drog efter andan när Ben Bishop redan efter knappt sex minuter i hemmamötet med Toronto Maple Leafs tvingades lämna isen med en till synes svår skada.

”Big Ben” är en av huvudorsakerna till att Bolts är klara för årets slutspel – medan svenske ersättaren Anders Lindbäck inte fått särskilt många segrar med sig de gånger han stått.

”Limpan” gick dock ut och gjorde säsongens bästa match, stoppade 25 Toronto-skott och höll nollan.

– Jag tycker i och för sig att jag spelat bra i ytterligare några matcher, men resultaten har inte gått min väg, så visst, inga puckar gick in idag och då får man kanske se det här som den bästa insatsen, säger han när vi talar med honom efter slutsignalen.

”Alltid beredd på det”

Han fortsätter:

– Det är alltid lite speciellt när man får hoppas in på det sättet, men jag är å andra sidan alltid beredd på det. Det måste man vara, man måste tänka att man ska spela och förbereda sig på det sättet.

Till slut vann Lightning alltså med 3-0, sedan Victor Hedman (som också stod för två assist) satt sista målet i tom kasse, och därmed fortgår kampen med Montreal om vem som ska ha hemmafördel i första slutspelsomgången.

Nu är frågan hur allvarligt skadad Ben Bishop är; han såg ut att ha mycket ont i en hand när han lämnade isen. Men kan han inte spela i playoff är hans svenska kollega redo.

– Absolut, ibland går det snabbt i den här branschen, men jag är beredd. Det är för att spela stora matcher man håller på med det här, klargör han.

”Chockad och extremt besviken”

För Maple Leafs innebar förlusten det makabra fullbordandet av ett präktigt fiasko.

Så sent som för en månad sedan var de fortfarande ett av topplagen i Atlantic-divisionen, men med åtta raka förluster rasade de genom tabellen och nu är den teoretiska chansen att nå slutspelet borta.

– Jag är chockad. Extremt besviken. Tom. Generad. Allt det där. Jag kan inte förstå att det här hände, säger coachen Randy Carlyle till nhl.com.

Att Leafs är borta betyder att det bara blir ett kanadensiskt lag – Montreal Canadiens – i årets playoff.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN