Bäckström: ”Man skräller till ibland”

Två mål av svensken i viktiga bortasegern

NEW YORK. Washington Capitals har fortfarande en teoretisk chans att nå playoff – tack vare en blytung bortaseger mot St. Louis i natt.

– Det är synd att inget av de andra inblandade lagen förlorade, men vi är fortfarande kvar i racet, säger tvåmålsskytten Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 4-1-segern.

Både Columbus och Detroit, lagen på de sista wild card-platserna i den östra konferensen, vann sina matcher i natt.

De betyder att Washington, närmast under strecket, trots segern mot St. Louis är fyra poäng efter och med endast tre matcher kvar att spela blir den luckan ytterligt svår att täppa igen.

Men ingen kan säga något annat än att de hårt kritiserade stjärnorna från huvudstaden gjorde vad de kunde i natt.

Att slå Blues i Scottrade Center hör till det svåraste som finns i världens bästa hockeyliga, men det gick för att Braden Holtby briljerade kassen, för att Alex Ovetjkin prickade in sitt 50:e mål för säsongen och för att Nicklas Bäckström fyllde på med två egna mål.

– Man skräller till ibland, skrockar ”Bäckis” när vi når honom efteråt.

Han fortsätter:

– Vi spelade stabilt idag och tog vara på chanserna. Sedan är det synd att inget av de andra inblandade lagen förlorade, men vi är i alla fall med i racet fortfarande.

Avbrutna matchen kan avgöra

Hela dramat i öst kan avgöras när Columbus kommande natt spelar färdigt den match mot Dallas som avbröts när Rich Peverley drabbades av ett hjärtstillestånd för några veckor sedan.

De har 1-0 redan när matchen startar...

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN