Bäckström sänkte mästarna – och svenske lagkamraten

Sedan tidigare är det klart att Washington missar Stanley Cup-slutspelet.

Men Nicklas Bäckström visade i natt att formen är fin inför ett evenutellt VM.

Washington imponerade och vann med klara 4–0 mot Chicago i NHL-ishockeyn natten till lördagen – trots att laget bara hade äran att spela för.

– Jag sade till grabbarna att de skulle vara professionella och spela så bra som möjligt. Både för sin egen skull och för publiken som har betalat för att se dem, säger Washingtons coach Adam Oates till NHL.com.

Washington kommer alltså inte att finnas med när kampen om Stanley Cup drar i gång. Men 4–0-segern mot regerande mästarlaget Chicago får ändå ses som ett kvitto på att laget kan spela riktigt bra ishockey.

Johansson skadad

Lagets superduo Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin hittade varandra bra – som så många gånger förr. Ovetjkin sköt 1–0 framspelad av Bäckström och vid 3–0-målet var rollerna omvända.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts var förra veckan och såg Bäckström och lagets andre svensk Marcus Johansson i Washington och kollade av intresset för spel i VM.

– Vi har inte ställt frågan om VM ännu, de kan ju inte svara eftersom de fortfarande är mitt inne i det här och gör allt de kan för att vinna varje match, men intrycket är att både ”Bäckis” och Marcus gärna kommer om de kan, sade Mårts då.

För Johansson slutade dock nattens match i moll.

Svensken tvingades lämna isen med en ”skada på överkroppen” efter att ha träffats av ett skott från just Bäckström och Johansson missar nu lagets avslutande grundspelsmatch, , skriver NHL.com.

Sportbladet/TT

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN