Hildings volley sänkte Brynäs

Publicerad 2014-03-16

”Lite märkligt och turligt”

Kvartsfinaljubel. Joakim Hillding sänkte Brynäs i första SM-kvartsfinalen.

De tre sista grundseriematcherna mellan Brynäs och Färjestad avgjordes på straffar eller i förlängning.

Den första kvartsfinalen närmade sig också övertid - då stängde Joakim Hilding matchen för Färjestad med sitt 2–1-mål på volley.

Följ ämnen

– Det kanske mest speciella mål jag har gjort. Lite märkligt och turligt men en bra träff, säger segerskytten och skrattar.

Och fler log lite extra brett i Färjestads omklädningsrum.

Hildings kedjekompis Patrik Lundh har haft sin målmässigt tyngsta säsong i SHL i vinter med endast sex fullträffar men nu var Lundh i högsta grad inblandad i Färjestads blytunga bortaseger.

”På gränsen till flyt”

Han kvitterade på en retur i andra perioden och spelade även fram till tennismålet – eller vad man ska kalla det avgörande 1–2-målet med bara 2.35 kvar till full tid:

– Det var nästan på gränsen till lite flyt där. Jag tror det var en trippelstyrning med Åsa (Per Åslund) som styr upp den först, sedan volleyslår jag ner pucken som studsar upp igen innan Hilding slår in den på tennis. Det är lite tillfälligheter som avgör men det är fantastiskt skönt och viktigt att ta en sån här seger med sig hem från bortaplan, säger Patrik Lundh.

TT: Men bara slump är det ju inte, i slutspel brukar det vara de som är hetast runt mål som avgör. De som är "där"?

– Ja så är det ju. Och det var inte bara vid målet, utan där var även andra lägen som vi skapade. Det blir så när man är påtänd– man är liksom på hela tiden och försöker ligga på backarna konstant. Då skapas såna situationer.

För Brynäs kom det sena målet som en rejäl kalldusch. Det var ju hemmalaget som inledde hetast och som tog kommandot med 1–0 av Anton Rödin efter 11.45 av första perioden.

”Är lite psykologiskt krig”

Men när Patrik Lundh väl kvitterat blev det avvaktande spel från båda håll.

Och att Brynäs släppte in Färjestad så lätt kan tyckas märkligt:

– Jag vet inte om båda lagen blir lite rädda men det är lite psykologiskt krig också fram och tillbaka. Det kan göra att det blir så i båda lagen, man rycks med av varandra i det som händer, konstaterar Patrik Lundh.

Men segern kostade på också. Färjestads Ole Kristian Tollefsen, specialist på att göra livet surt för motståndarna, fick hjälpas av isen med misstänkt knäskada. Även Brynäs Anton Rödin fick uppsöka läkare, men där var det utslagna tänder i slutet av matchen som skulle sättas tillbaka efteråt.

Följ ämnen i artikeln