Nyförvärven rasar in för Djurgården

Tre nya spelare klara i eftermiddag

Nyförvärven fortsätter rulla in för Djurgården.

Alexander Deilert och David Rundqvist från Karlskoga hade det spekulerats om sedan tidigare.

Men Robin Alvarez från Malmö blev dagens påsksmäll.

– Jag är övertygad om att han kommer vara en bra SHL-spelare, säger Charles Berglund om Alvarez.

Det är kring Djurgården det händer i dag. I morse presenterade man målvakten Mantas Armalis sen kunde Sportbladet avslöja att man bara är detaljer från att skriva under ett kontrakt också med stjärnmålvakten Mikael Tellqvist.

Och under eftermiddagen fortsatte spelarvärvningarna att rada upp sig.

Först bekräftade Charles Berglund för DN att uppgifterna som florerat under dagen om att Alexander Deilert och David Rundqvist, båda från Karlskoga, nu är klara för Djurgården.

–Alexander är en tidigare DIF-junior som varit ute på en resa och skaffat sig erfarenhet och utvecklat sitt spel. Han är en mobil back med väldigt starka offensiva kvaliteter och följer gärna med i anfallen, en modern back helt enkelt. I unga år var hans defensiv kanske inte så bra men den har han utvecklat och han är numera en komplett back redo for SHL-spel igen, utvecklar sportchef Charles Berglund för klubbens hemsida.

"Ville testa något nytt"

Men eftermiddagens mest oväntade värvning var utan tvekan Malmös pålitliga poängplockare Robin Alvarez.

– Det är inget att hymla om. Efter den här säsongen kände jag att jag ville testa något nytt. Jag har varit i Malmö många år och ville upp i seriesystemet. Det var inget svårt beslut att tacka ja till Djurgården när jag väl funderade över det. Jag ser fram emot det och det kommer att bli riktigt skoj, säger Alvarez.

Charles Berglund om sitt nyförvärv:

–  Robin är en spelare som jag la märke till under det året jag jobbade för Viasat och kommenterade HockeyAllsvenskan. Han visade redan då att han hade mycket i sig men det var lite för stora skillnader mellan högsta och lägsta nivå då. Det har han nu förändrat vilket han visade under förra säsongen då han var en av Malmös ledande spelare. Han har bra storlek, stark skridskoåkning och använder även gärna kroppen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN