Kenta hyllas efter första trepoängaren

HOCKEY

”Det gäller att se till att varje spelare mår bra”

Med Kenta Johansson har Örebro tagit poäng i tre av fyra matcher.

Mot Växjö kom första trepoängaren – och efteråt hyllades den nya tränaren.

– Han sprider ett otroligt lugn, säger målvakten Tim Sandberg.

Foto: Kenta Johansson var märkbart nöjda efter att äntligen ha tagit tre poäng.

När Kent Johansson tog över som huvudtränare var Örebro ett lag med stukat självförtroende efter att ha förlorat tolv av 13 matcher. Nu har jumbon spelat fyra matcher med sin nya tränare och tagit poäng i tre av dem.

– Jag kan tycka det blivit lite bättre självförtroende på killarna. Eller det var i andra perioden det blev lite... Men vi ändrade lite detaljer i spelet och det blev lite bättre efter det.

”Gäller att njuta”

Vilka ändring gjorde ni?

– Det vill jag inte gå in på nu, säger Johansson och ler.

– Jag har inte velat göra för mycket. Det kanske kommer göras mer i nästa uppehåll. Men nu hinner man inte, det är match på match. Då vågar jag inte göra för mycket.

Men i uppehållet blir det ändringar?

– Jag vill naturligtvis sätta min prägel på laget och det blir väl mer av det eftersom, säger Johansson.

Även om han inte ändrat på särskilt mycket har den nye tränaren betytt mycket för laget om man ska tro på målvakten Tim Sandberg.

– Han sprider ett otroligt lugn och vill skapa harmoni, att man ska våga spela hockey. Han vill att man ska vara stolt över att vara elithockeyspelare. Det finns andra som knegar 7 till 16. Det gäller att njuta av all tid man får, säger Sandberg.

Tre poäng till strecket

Låter nästan som att han är psykolog också?

– Ledarskap i dag handlar om att få ut det bästa av varje spelare, inte att stå och skrika på folk. Det gäller att se till att varje spelare mår bra och att alla kan prestera max. Han är bra på det, säger Sandberg.

Örebro ligger fortfarande sist, med tre poäng upp till HV71 ovanför strecket.

– Serien är så pass jämn att det är svårt att säga hur långt vi kan räcka. Förhoppningsvis får vi lite självförtroende av det här och kan bygga vidare på det, säger Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro HK