”Jakobs klar för Djurgården”

avHa Ab, Sara Bratell

HOCKEY

Forward lånas ut till Stockholmsklubben resten av säsongen

Jens Jakobs.

I december sparkades Jens Jakobs av Leksand efter dåliga resultat.

Enligt uppgifter till Sportbladet lånas han nu ut till Djurgården för resten av säsongen.

– Djurgården är ett jättebra alternativ, säger Jakobs till Sportbladet.

Jens Jakobs, 28, är klar för Djurgården. Enligt uppgifter till Sportbladet ska han lånas ut till den allsvenska klubben för resten av säsongen.

När Sportbladet når den 28-årige forwarden är han hemlighetsfull, eftersom utlåningen ännu inte offentliggjorts.

– Jag kan ju egentligen inte säga så mycket, mer än att Djurgården är ett jättebra alternativ.

Varför det?

– Det är en stor klubb, man skulle få bo i Stockholm vilket skulle vara kul. Jag skulle få en ny utmaning där vilket jag tycker att jag behöver, säger han.

– Men ingenting är klart än. Det är mycket annat som ska stämma in och det är en del andra lag som också är inblandade. Men Djurgården, absolut, det är ett jättebra alternativ, fortsätter han.

"Spetsar till vår trupp"

Men nu är affären helt klar. Djurgården bekräftar på sin hemsida att man lånar in Jens Jakobs för resten av säsongen.

– Jakobs är en bevisad poänggörare som är bra på att hänga puckarna. Han är teknisk, gillar att utmana och spetsar till vår trupp ytterligare vilket är något vi velat göra inför slutet av säsongen. Jakobs är också ett prioriterat val av tränarna, säger sportchefen Challe Berglund.

Fick sparken i december

Jakobs spelade tidigare för Mora och Luleå, men gick till Leksand inför nuvarande säsong på ett tvåårskontrakt. Under hösten har han stått för fem mål och tre assist på 28 matcher – ett resultat som inte ansågs godkänt av Leksands ledning. I mitten av december meddelade klubben att man bryter kontraktet med Jakobs och han fick lämna klubben tillsammans med forwardskollegan Matt Fornataro med omedelbar verkan. Leksand var sedan tvingade att betala ut lön till Jakobs tills dess att han hittade en ny klubb – vilket han nu har gjort.

ARTIKELN HANDLAR OM