”Verkligen rysningar”

HOCKEY

Stor publikfest i Malmö – men skadeläget oroar Juniorkronornas ledning

MALMÖ. Seger premiären inför storpublik i Malmö Arena.

Men Juniorkronorna plågas av skadeproblem i inledningen av turneringen:

– Klart att det aldrig är bra att vi är kort manskap, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Foto: premiärpartaj Det blev svenskt publikrekord för juniorhockey redan på JVM:s första dag. Guldfavoriten Sverige hade dock vissa problem med uppstickarna Schweiz.Foto

Junior-VM startade i går och Sveriges premiärmatch mot Schweiz lockade 11 109 åskådare till Malmö Arena. Den högsta publiksiffran någonsin för juniorhockey på svensk mark.

Trots en tuff start med underläge två gånger i den första perioden kunde Juniorkronorna vända och vinna med 5–3.

Efteråt hyllade spelarna publikstödet.

”Helt underbart”

– Fantastiskt kul att se så mycket folk – och stämningen när man kom in, det var verkligen rysningar. Man ser redan fram emot nästa match, säger assisterande lagkaptenen Alexander Wennberg.

– Helt underbart, 11 000 på läktaren och att då få gå ut och smälla på lite och visa laget att man vill vara med och kriga om guldet. Det var ruskigt kul att spela, säger forwarden Anton Karlsson.

En som hade en jobbig match var förbundskapten Rikard Grönborg, som redan i den andra perioden tvingades kasta om rejält i kedjorna.

– Ja, det var jobbigt bara att få ut rätt gubbar på isen. Ett tag hade vi nya formationer i nästan varje byte. Samtidigt vill jag säga att de som körde gjorde det riktigt bra, säger Grönborg.

Det är framför allt på forwardssidan det krånglar.

Vågar inte anmäla

Filip Sandberg och Elias Lindholm är inte tillräckligt friska för att lagledningen ska våga anmäla dem till turneringen. Och i går tvingades viktige Sebastian Collberg kliva av efter första perioden och i andra perioden fick Oskar Sundqvist en hård crosschecking mot revbenen.

– Collberg kände sig matt och yr, men förhoppningsvis kommer han igen i morgon (i dag), säger Grönborg.

En som verkligen saknas är Carolinas Elias Lindholm. Enligt Sportbladets uppgifter har Lindholm känt sig krasslig och dess-utom haft det tufft med tidsomställningen sedan han kom till Sverige.

– Han har känt sig hängig och vi måste få in honom på rätt känsla. Men han är mycket bättre nu och vi tror hårt på att han kan spela nästa match mot Finland på lördag, säger Rikard Grönborg.

ARTIKELN HANDLAR OM