”Det konstigaste mål jag någonsin sett”

HOCKEY

DETROIT. Har du någonsin sett ett märkligare hockeymål?

Det som Carolina-målvakten Cam Ward lyckades fumla in bakom sig är den stora snackisen från nattens NHL.

– Jag bara skakade på huvudet. Helt bisarrt, säger Hurricanes-tränaren Bill Peters.

Carolina Hurricanes har återigen haft en motig säsong och ser ut att missa slutspel för nionde året i rad.

En stor anledning till det – målvaktsspelet.

Chicago-värvningen Scott Darling har floppat rejält och i stället är det trotjänaren Cam Ward som, på nytt, fått axla rollen som förstekeeper.

Men han gjorde inte precis någon stormatch när Carolina gästades av Arizona Coyotes i natt.

Fastnade vid skridskon

Kanadensaren släppte in fem mål, varav det första måste betecknas som hela NHL-säsongens märkligaste.

Arizona-backen Alex Goligoski dumpade ner pucken i Hurricanes-zonen via rundeln, och Ward lämnade sin målbur för att stoppa den med klubban. Men på något outgrundligt sätt fastnade gummitrissan i hans skridsko – och ingen förstod vad som hade hänt.

Allra minst Ward, som tittade sig förvirrat omkring, tog sig tillbaka till kassen och inväntade att pucken skulle dyka upp någonstans. Till slut blåste domarna av spelet och efter en stunds letande kunde den grävas fram ur målvaktens utrustning.

1 av 4

Videogranskades

På reprisbilderna syntes det dock att Ward varit inne med hela skridskon över mållinjen innan domarnas signal ljöd – och mycket riktigt, efter videogranskning tilldömdes Arizona mål.

– Det är det konstigaste målet jag någonsin har sett, säger Carolinas forwardsstjärna Jeff Skinner till ABC News, och får medhåll av tränaren Bill Peters.

– Jag har aldrig varit med om någonting liknande. Det var ett sådant där mål som man bara skakade på huvudet åt och undrade: Vad mer ska vi kunna råka ut för? Vad ska hända härnäst? Helt bisarrt.

Som tur var för Hurricanes hade inte heller Arizona-målvakten Darcy Kuemper någon lyckad afton. Han släppte in sex mål, bland annat två från just Skinner.

Noterbart är också att svenske Elias Lindholm bidrog med dubbla assist för Carolina i 6–5-segern, som innebär att laget nu åtminstone ”bara” har sju poäng upp till New Jersey Devils på den sista slutspelsplatsen.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM