Ny kross av Frölunda – körde över Brynäs

Reporter: Hans Abrahamsson, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

15 mål på 3 matcher.

Frölunda flyger fram i semifinalen mot Brynäs.

– Vi har en bra känsla i laget. Alla spelade riktigt bra och då är det också lätt att spela, säger tvåmålsskytten Casey Wellman till Sportbladet efter 6–3 på torsdagen.

Frölunda gjorde köttfärs av Brynäs i det andra semifinalmötet i tisdags (6–1) och frågan inför returen i Göteborg var mer eller mindre given: Kunde Brynäs studsa tillbaka direkt?

Svaret blev nej.

Frölunda bjöd på ännu en maktdemonstration och vann med 6–3.

”Grymt stöd”

– Vi spelade riktigt bra, och hade grymt stöd från publiken, säger Victor Olofsson, en av Frölunda-spelarna som stod för tre poäng, till C More.

Första perioden blev ett riktigt målkalas. Frölunda inledde snäppet vassare än gästerna och skickade in tre puckar bakom David Rautio – som lämnade isen efter 17.14.

Brynäs-keepern släppte tre mål på sex skott och byttes ut mot Felix Sandström.

– Vi skapade målchanser varje gång vi fick in pucken i anfallszonen, säger Frölunda-forwarden Simon Hjalmarsson, som gjorde 3–2-målet som fick Rautio att lämna isen.

”Alldeles för mjuka”

Inte heller Felix Sandström fick stopp på Frölunda-offensiven, som fortsatte att mala på och drog i väg till 5–2 i andra.

– Vi var alldeles för mjuka i egen zon. De fick för enkla mål. Vi måste upp både i hårdhet och aggressivitet, säger Oskar Lindblom, som hade öppet mål med sekunder kvar av andra men som inte hann få kontroll på pucken.

Frölunda dominerade även i tredje, vann skotten med 13–2 men fick ”bara” med sig 1–1 sedan Kevin Clark reducerat för Brynäs med knappt fyra minuter kvar.

”Indians” har nu en målskillnad på 12–4 (!) de två senaste matcherna och leder matchserien med 2–1.

Brynäs-tränaren Thomas Berglund:

– Hela laget behöver kliva upp ett eller två trappsteg. Vi måste spela noggrannare och steppa upp offensivt. Nu ska vi titta igenom matchen och så tar vi det därifrån.

Fjärde mötet spelas i Gävle på lördag.

Foto: Bildbyrån
Publicerad: