Wennberg hjälte – nu går de för serieseger

HOCKEY

NEW YORK. Columbus Blue Jackets kan fortfarande skrälla och vinna NHL:s grundserie. 

Det såg unge svenske center-sensationen Alex Wennberg till med matchens enda mål i en lördagsmatiné mot Philadelphia Flyers.

– Vi satsar definitivt på att vinna alltihop. Det är vår främsta motivation nu, säger matchhjälten till Sportbladet efter 1-0-segern.

Foto: TT
Alexander Wennberg.

De var ”talk of the town” när de helt historiskt vann sexton raka matcher i vintras.

Sedan har Columbus Blue Jackets – före säsongen betraktat som ett givet bottenlag – dock seglat under radarn och varit föremål för både färre och mindre rubriker. 

Men faktum är att de alltjämt är indragna i  toppstriden och med lite tur kan vinna Preident's Trophy – priset till grundserievinnaren.

”Kör vårt eget race”

Efter segern mot Flyers har de – eller hade i alla fall innan söndagsnattens matcher – en enda poäng upp till tabellettan Washington. 

– Ja, det är nog så att vi befunnit oss lite radarn under senare delen av vintern, men det gör inte oss något. Vi kör vårt eget race här, säger Alexander Wennberg på telefon från Ohio.

– Och vi satsar definitivt på att vinna hela serien. När vi nu har chansen ska vi såklart försöka ta den. Det är den främsta motivationen just nu.

Förutsättningarna  förbättrades när just Alexander – som stått för ett av de finaste svenska genombrotten i NHL i år och ligger sexa i den blågula poängligan – med finfin precision styrde in 1-0 på Michal Neuvirth i i mitten av andra perioden lördagens matiné i kokande Nationwide Center.

För det målet visade sig bli matchavgörande.

– Det har gått lite trögt med målproduktionen ett tag så det var väldigt skönt. Förhoppningsvis hjälper det mig lite med självförtroendet inför det som kommer nu.

”Fruktansvärt roligt”

Det vill säga den 22-årige stockholmarens allra första Stanley Cup-slutspel.

– Mina första två säsonger här borta var vi inte direkt i närheten av att nå playoff, så det ska ska bli fruktansvärt roligt att få vara med om, säger han.

– Vi är alla jäkligt laddade. Första målet var att bli klara för slutspel och det är ju skönt att vi klarade det, men nu är vi inställda på att göra något riktigt bra när det roliga verkliga börjar också.

Fortsätter unge herr Wennberg pricka in så opportuna mål som under lördagen kan de rent av få göra det som seriesegrare.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM