"Någon hyllning ska han inte ha"

Wahl tillbaka i Oskarshamn efter hårda orden

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYR N
HOCKEY

Han blev kallad ”pajas” när han lämnade Oskarshamn för Västervik.

Nu är Mitch Wahl tillbaka i Oskarshamn.

– Han kommer inte att bli hyllad, säger Christoffer Liljegren, supporterordförande i Oskarshamn.

Han stänkte in 27 mål och vann skytteligan i hockeyallsvenskan i fjol.

När Mitch Wahl sedan valde att lämna Oskarshamn för ärkerivalen Västervik fick han höra både ett och annat från sina ”gamla” supportrar.

– Vilken jävla pajas. Han kommer att bli utbuad, sa Oskarshamns supporterordförande Christoffer Liljegren då.

– Han var nära att få sparken förra säsongen, men vi ställde upp på honom och låg bakom hans succé. Och så väljer han att komma tillbaka till hockeyallsvenskan – till vår absolut värsta rival. Det suger, fortsatte Liljegren.

”Ska göra allt”

Nu är Wahl tillbaka i Oskarshamn.

På tisdagen blev det klart att den 27-årige amerikanen kritat på för att åter sätta fart på målskyttet hos tabelltian.

– Det känns underbart att vara tillbaka. Jag ska verkligen göra allt jag kan för att hjälpa laget till ännu ett slutspel, säger Wahl i ett pressmeddelande.

Hur han tas emot av supportrarna?

– Lite märkligt att det passar att komma tillbaka nu, för att han inte dög där (i Västervik). Vi får hoppas att han levererar, säger Christoffer Liljegren när Sportbladet ringer upp.

”Feltolkat”

Du kallade honom för ”pajas” i november?

– Det var lite feltolkat. Vad jag egentligen sa var att det blev pannkaka av allt, en soppa. Att han gick till Västervik av alla jävla lag. Lokaltidningen gjorde en egen tolkning av vad jag hade sagt, säger Liljegren, som menar att han har förståelse för att Wahl agerade som han gjorde.

– Han går ju dit han får bäst betalt. Hockeyspelare är legoknektar, något klubbhjärta finns inte längre. Men det är klart att det var irriterande när han gick dit han gjorde.

Inga ”hard feelings” nu?

– Nej, inte från mig i alla fall. Men man har ju läst en del på sociala medier, det är många som tycker att det är... ja, allt möjligt.

”Fantastiskt duktig”

Utveckla?

– Typ att ”Jasså, duger det nu?”. Men han är en fantastiskt duktig hockeyspelare. Kan han upprepa det han gjorde hos oss senast och hjälpa oss att vinna matcher så är det skitbra, men jag tvivlar.

Just nu jobbar Oskarshamn för att Wahl, som ansluter till laget under onsdagen, ska bli spelklar till hemmamötet med Almtuna samma dag.

Hur kommer ni att ta emot honom?

– Vi ska inte göra någon grej av det. Inte hylla, inte håna. Gör han mål så ska vi vara glada, men någon hyllning ska han inte ha.

Wahl gjorde 14 poäng på 23 matcher för Västervik.

ARTIKELN HANDLAR OM