Klar för Leksand – efter 15 år i Skellefteå

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

I går blev det klart att han lämnar Skellefteå efter 15 år i SHL-klubben.

Nu är Fredrik Lindgren klar för Leksands IF.

– Målsättningen är att spela upp dem i SHL, säger 36-åringen i ett pressmeddelande.

Fredrik Lindgren blev en stor profil i Skellefteå under sina 15 säsonger i klubben. På lördagen blev det officiellt att 36-åringen, med två SM-guld och 465 SHL-matcher i bagaget, lämnade klubben, men har hela tiden understrukit att han vill fortsätta hockeykarriären.

Nu står det klart att det blir i Leksand, som nyligen åkte ur SHL.

– Jag känner mig jätteinspirerad att få komma till Leksands IF och jag har själv varit i sitsen med Skellefteå att spela upp klubben i SHL och det är givetvis min målsättning att få göra det tillsammans med LIF, säger Lindgren, som är klubbens första nyförvärv.

”Behöver förebilder”

Mikael Karlberg i sportrådet:

– Det spelar ingen roll hur mycket talang du har om du inte får lära dig vad som krävs för att bli en vinnare, våra unga killar behöver ha bra förebilder som lär ut hur man blir en framgångsrik idrottsman. Här ska vi bli bättre på att ge våra ungdomar rätt förutsättningar och jag är övertygad om att Fredrik kommer hjälpa oss väldigt bra med det.

Kontraktet är skrivet på ett år.

– Förhoppningsvis kommer jag kunna hjälpa laget och föreningen med min rutin jag samlat på mig genom åren och det känns som att kommande Leksands IF kommer ha en bra mix av unga talanger och rutinerade spelare, säger Fredrik Lindgren.

Publicerad: