Znarok rasar mot svenske stjärnan

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Linus Omark pikade Ryssland efter Tre Kronors seger.

Det fick ryske förbundskaptenen Oleg Znarok att se rött och rasa mot den svenske stjärnan.

– Jag ber om ursäkt, svarar Omark.

Årets upplaga av Channel One Cup sammanföll med det ryska ishockeyförbundets 70-årsfirande.

Men det blev inget ryskt firande.

I stället var det Tre Kronor som överraskade stort och tog hem titeln.

Och efter den sista (betydelselösa) matchen mot Tjeckien, som Sverige förlorade med 1–4, passade Linus Omark på att skicka en liten pik till Ryssland.

– Vi var lite trötta efter lördagens match och kom inte riktigt upp i rätt energinivå i dag. Men totalt sett är vi nöjda med turneringen. Jag hörde också att rysk hockey firar 70 år så det känns väl kul att kunna förstöra deras fest lite grand, sa han.

”Får det jobbigt nu”

Det uttalandet uppskattades inte av Oleg Znarok.

På en presskonferens fick den ryske förbundskaptenen höra om Omarks uttalande – varpå han såg rött och sågade den svenske KHL-stjärnan.

– Han ska tänka på vad han säger. Han kommer få det jobbigt när han kommer tillbaka till ligaspelet i KHL nu…, sa Znarok enligt ryska medier.

”Väldigt ledsen”

Nu ber Omark om ursäkt.

”Jag är väldigt ledsen för att mina uttalanden om rysk hockeys 70-årsfirande tolkades som respektlösa. Jag har den största respekten för rysk hockey och vill gratulera till 70-årsfirandet. Rysk hockey har alltid haft en ledande roll inom världshockeyn och jag önskar dem verkligen all lyckan framöver. Därtill vill jag säga att jag älskar att spela hockey i Ryssland”, skriver Omark – som spelar i Salavat Yulaev Ufa – på twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE