Nylander: ”De kommer säkert att spela fult”

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYR≈N
HOCKEY

Förra JVM-mötet med Schweiz slutade med att svenske storstjärnan William Nylander tacklades ur turneringen.

Lillebror Alexander är redo för en ny liknande match.

– De kommer säkert spela fult, det gäller att vara med på det, säger han.

I fjol han JVM knappt börja innan det tog slut för svenske storstjärnan William Nylander. Bara några minuter in i premiärmatchen sänktes han av en blindsidetackling från Chris Egli och hjärnskakningen som följde höll honom borta från resten av turneringen.

– Det var sjukt fult, den fulaste tackling jag har sett på länge. Jag fattar inte vad killen tänker med, det var idiotiskt, rasade lillebror Alexander Nylander då.

Nu möts lagen igen och lillebror Alexander Nylander är nu en av de viktigaste spelarna i det svenska laget. Och han medger att fjolårets händelser gör matchen lite speciell.

”Vi måste vara med på det”

– Ja, jag kommer ju ihåg förra året. Det skulle vara tråkigt om det händer nu igen. Men det är bara att ut och köra, jag tänker inte så mycket på det, att vinna är det viktigaste.

Tror du att kommer spela med en liknande taktik i år, att vara lite på gränsen?

– De kommer säkert att spela fult. Vi måste vara med på det, det gäller att ha bra koll om de har någon spelare som smäller på mycket. Men jag tror det kommer att gå bra.

”Bara att tackla tillbaka”

Alexander Nylander menar att det handlar om att stå upp tidigt och visa att även det svenska laget kan spela fysiskt.

– Det är bara att tackla tillbaka, inte fult, men vi ska visa att de inte kan köra fula tacklingar. Sen gäller det att inte lägga för mycket energi på hur dom spelar.

Förbundskapten Tomas Montén tror också på en mer fysisk match än premiären men menar att årets Schweiz inte kommer spela så fult.

– Nej, de har en helt ny coachstab och känns som ett mer spelande lag. Däremot är de ett större och tyngre lag än Danmark som kan bli tuffare att möta, säger han och fortsätter:

– Men det måste alltid finnas en beredskap som spelare annars är man inte förberedd, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM