”Missat många frilägen i år - nu vad det dags”

HOCKEY

ANAHEIM. Carl Hagelin tycks ha haft Karl Alfred-spenat på julbordet i år.

Det såg i alla fall ut som han hade snudd på övermänsklig kraft i armarna när han dammade in ett rungande slagskott på New Jersey-keepern Corey Schneider i natt.

– Jag har missat många frilägen i år, så nu var det helt enkelt dags att blunda och skjuta, säger den svenske Pittsburgh-forwarden till Sportbladet efter 5–2-segern i Newark.

Det var i början av tredje perioden i mötet mellan New Jersey Devils och Pittsburgh Penguins i Prudential Center, när gästerna hade ledningen med 3–2, Carl Hagelin kom loss i ett friläge.
Såna gånger brukar den hutlöst kvicke sörmlänningen dundra på ända fram till kassen och försöka sig på en fint, men här gången stannade han plötsligt tvärt och laddade på ett fruktansvärt slagskott – och ögonblicket senare satt pucken stenhårt i nättaket bakom Corey Schneider.

”En fin passning”

– Backen Chad Ruhwedel slog en fin passning och jag kom loss, berättar ”Hagge”, som också stod för en assist, när vi når honom efteråt.

Han fortsätter:

– Jag har missat många frilägen i år, så nu var det helt enkelt dags att blunda och skjuta slagskott.

Lyckad idé, får man säga.

Penguins vann matchen med 5–2 och skyttekungen Sidney Crosby gjorde sitt 25:e mål för säsongen. Samtidigt noterades Evgeni Malkin för NHL-karriärens 800:e poäng.

– Det är alltid skönt att komma tillbaka från ett ”break” och spela stabilt och ta två poäng, konstaterar Hagelin.

Foto: TT
Carl Hagelin firar sitt mål med Pittsburgh
ARTIKELN HANDLAR OM