Seger – undviker historiskt fiasko

Får fira igen – efter tränarskiftet

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT
Nichlas Falk i SSK-båset.

Nichlas Falk tog över huvudansvaret.

Då kom Södertäljes första seger.

Därmed undvek man ett historiskt fiasko.

Det har stormat rejält kring Södertälje efter lagets bedrövliga start på säsongen. Efter sex raka förluster kom beskedet att tränaren Mats Waltin får sparken.

– Det handlar om uteblivna resultat. Vi har haft en tung inledning på säsongen och som ytterst ansvarig får man naturligtvis ta konsekvenserna när det inte går som man vill, sa klubbdirektör Mats Pernheim.

Samtidigt bekräftade han att kritiken från fans, runt matcher och i sociala medier, också påverkade i beslutet.

– Jag kan konstatera att vi hamnat i en situation där Mats fått utstå mycket kritik som också övergått till någonting annat runt omkring. Om inte direkta hot så indirekta hot, till exempel, sa Pernheim.

Fick drömstart

På onsdagskvällen spelade SSK sin första match sedan tränarskiftet. Man gjorde det med tidigare assisterande tränaren Nichlas Falk som högsta höns – och det slutade i succé.

Borta mot topplaget Modo gick man fram till en tidig 2-0-ledning efter mål av Thomas Valkvae-Olsen och Lucas Carlsson – och med viss möda lyckades man hålla undan och vinna med 2-1.

Undvek historiskt fiasko

Poängen – de tre första för säsongen – innebar att Södertälje undvek vad som hade varit den sämsta inledningen i hockeyallsvenskans 13-åriga historia. Aldrig tidigare hade något lag spelat de sju första matcherna utan att ta någon poäng.

SSK är dock kvar som jumbo i tabellen, nu två poäng bakom Troja/Ljungby.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM