Leksand föll mot Almtuna efter tidigt mål

Foto: PIC-AGENCY
HOCKEY

Fy 17, vilken start för Leksand.

Så många sekunder behövde Almtuna för att avgöra mötet med seriefavoriten.

– Sen knäpper vi på oss ryggsäckar som väger 200 kilo sten, säger Leksands tränare Markus Åkerblom till DT efter fjärde raka förlusten.

Publiken (4 177 åskådare) hann knappt sätta sig i Tegera Arena i Leksand innan det small bakom hemmalagets målvakt Jonas Antzén.

William Quist sköt pucken i mål assisterad av David Vallorani och Daniel Ljunggren.

Tiden: 17 sekunder – en chockstart för Leksand.

– Först sköt jag i stolpen (efter 13 sekunder) och så gick pucken ner i hörnet där Dave Vallorani snappade upp den och så sköt jag direkt när jag fick den. Ska jag vara ärlig så såg jag aldrig att pucken gick in. Det var mycket folk framför mål och när jublet kom så visste jag att det var mål, säger William Quist till UNT.

”Är för osäkra”

Och trots flera klara chanser för båda lagen stod sig 0–1 till slutet. Detta trots att Leksand fick chansen i spel fem mot tre i mitten av den andra perioden.

– Tittar vi på det 5-mot-3-läget vi får så klarar vi ju inte ens av att slå en passning. Det är mycket sådana typer av saker som tyder på att vi är för osäkra, vi vågar inte riktigt, säger tränaren Markus Åkerblom till Dalarnas Tidningar.

”Som en våt filt”

Med 1.18 kvar av tredje perioden blev Per Svensson utvisad för AIS, Jonas Antzén lämnade kassen och Leksand tryckte på med sex spelare mot fyra. Men Almtunas målvakt Arvid Ljung briljerade och stod pall matchen ut trots att Leksand till slut vann skotten med förkrossande 40–16.

Därmed trillade dalagänget, nu med fyra raka förluster, ned till nionde plats i hockeyallsvenskan. Laget har bara tagit nio poäng på sju matcher och endast mäktat med fjorton mål framåt.

– Efter 1–0-målet knäpper vi på oss ryggsäckar som väger 200 kilo sten och sen får vi inte av oss dom. Det lägger sig som en våt filt över all vår energi och allt vi har. Det blir på något sätt ett avgörande mål även fast det kommer så tidigt. För efter det så blev det otroligt krampaktigt, säger Markus Åkerblom till DT.

Almtuna kliver upp på en fjärdeplats.

▪▪▪

Även AIK förlorade och tappade till en sjundeplats i tabellen.

Stockholmarna tog ledningen med 1–0 borta mot Västervik i inledningen av den tredje perioden genom Eric Castonguay.

Men hemmalagets Dan Pettersson gjorde både 1–1 och 2–1 inom loppet av fem minuter och det stod sig till slutet.

– En tajt match som öppnade upp sig i den tredje perioden. Jävligt sköna poäng för oss, säger Dan Pettersson till CMore.

▪▪▪

Pantern slog Björklöven borta med 4–1 efter att ha gjort samtliga fyra mål i den andra perioden. Johan Ivarsson satte de två första och sedan fick Martin Janhols och Sebastian Selin in varsin puck.

3 419 var på plats i T3 Center i Umeå.

▪▪▪

Vita Hästen var lyckosammast i förlängningen och fixade bonuspoängen borta mot Troja/Ljungby. Douglas Lögdahl gjorde 3–2-målet blott 27 sekunder in i sudden death.

Leksands Jojo-resa på 2000-talet 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM