”Vi har inget att förlora, det är bara att köra”

Publicerad 2024-03-15

NEW YORK. Det har varit en tung vinter i Pittsburgh.

Men pingvinerna ger inte upp, framgick av nattens segermatch mot San Jose.

– Vi har inget att förlora, det är bara att köra, säger målskytten Rickard Rakell till Sportbladet efter 6-3-segern.

Det finns knappt utrymme på hela den här sajten för att lista allt som gått fel i västra Pennsylvania under den pågående säsongen, men för spelartruppen verkade det som att klubbledningens beslut att trejda bort högklassige prickskytten Jake Guentzel för en vecka sedan blev droppen.

När det stod klart att den affären skulle bli av, och efter den var genomförd, såg det ut som att de bara gav upp. De gjorde två futtiga mål på fyra matcher och spelade med vit flagg i varje byte.

Och likafullt: Efter första segern på en och en halv vecka, hemma mot San Jose i natt, har de ändå känning i det alltmer infernaliska streckracet i östra tabellen. Det är faktiskt bara fem poäng upp till strecket. Visserligen med en hel bunt lag framför i kön, men ändå.

– Ja, det har varit riktigt tungt ett tag, men eftersom även konkurrenterna förlorat mycket är vi faktiskt fortfarande med, säger Rickard Rakell på telefon från Pittsburgh.

– Så nej, vi ger inte upp. Vi har liksom inget att förlora, det är bara att köra.

Rickard Rakell.

Även mot svaga Sharks var de dock illa ute. De låg under med 2-1 efter första perioden och efter andra stod det 3-3. Men sista 20 lyckades de stukade pingvinerna iscensätta en rejäl push, gjorde tre raka mål och vann med 6-3.

– Vi var verkligen inte nöjda med vårt spel i de första två perioderna, men desto skönare var det att vi ändå kunde trycka till på det sättet i tredje, fortsätter Rakell.

Han styrde själv tionde målet för säsongen i början av slutakten.

– Jag trodde först att de skulle döma bort det för spark, men de gjorde det de inte och jag tar det. Det är skönt att göra mål, även om jag just nu gör fler med fötterna än med klubban, hehe.

Närmast väntar en stentuff matiné mot New York Rangers på lördag, men ”Rocket Ricky” ser fram emot den.

– Vi har knappt spelat mot dem på hela säsongen, alla matcher kommer nu i slutet av serien istället och jag tror det är bra. Vi behöver känsloladdade möten och det brukar det bli mot Rangers, förklarar han.

Erik Karlsson och Emil Bemström bidrog båda med assist i natt, medan Fabian Zetterlund gjorde ett av gästernas mål.

Rickard Rakell

Följ ämnen i artikeln