Finländske ikonen rejält missnöjd med Skellefteås värvning

Publicerad 2023-02-16

Mitt under slutspelsjakten i den finländska ligan lämnade Frans Tuohimaa Jukurit för Skellefteå.

Ett beslut som kom som en chock för Jukurits tränare, ikonen Olli Jokinen.

– Det här lämnade en väldigt bitter eftersmak, säger Jokinen till Ilta-Sanomat.

Följ ämnen

Gustaf Lindvall är långtidsskadad och Skellefteå har haft junioren Alexander Hellnemo som andremålvakt bakom Linus Söderström.

Men några timmar innan övergångsfönstret stängde i onsdags så värvade SHL-klubben in VM- och OS-meriterade Frans Tuohimaa från Jukurit.

Inte nöjd

I den finländska ligan är Jukurit mitt uppe i jakten på en slutspelsplats. För Olli Jokinen, Jukurits tränare, kom det som en överraskning och han är inte nöjd med Tuohimaas sorti.

– Jag var helt emot det här. Men om någon inte vill vara i laget så är han inte tvingad heller, säger Jokinen till Ilta-Sanomat.

Frans  Tuohimaa har lämnat Jukurit för Skellefteå.

Han fortsätter:

– Det går upp och ned för alla under säsongen. Men det viktigaste ska vara engagemang. Jag är väldigt besviken över att en spelare vill lämna vid den här tidpunkten på säsongen, säger han.

”Sätter en stämpel”

Jukurit hade stora förväntningar på Tuohimaa som förra säsongen spelade i KHL. Ilta Sanomat skriver att han skrev på ett lukrativt avtal, men säsongen har inte gått som förväntat och han har haft sämst räddningsprocent av lagets målvakter.

– Jag förstår att spelaren är orolig över sin framtid men en sådan här lösning sätter någon form av stämpel på spelarens karaktär, säger Jokinen.