Endre utanför truppen – spelade i division 1

Publicerad 2022-11-17

AIK tog emot Vita Hästen hemma på Hovet.

Då fanns inte målvakten Claes Endre med i laguppställningen.

Han spelade i division 1 med Segeltorp.

– Det är absolut ingen petning, säger tränare Anton Blomqvist.

Inför AIK:s match mot Vita Hästen fanns en tydlig förändring på laguppställningen. Målvakten Claes Endre stod som frånvarande.

Det rörde sig inte om att han blivit skadad eller sjuk. Istället hade klubben skickat honom att spela i division 1 med Segeltorp.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i hockeyallsvenskan

– Vi ansåg att han behövde spela matcher. Just nu så spelar Nicke (Niklas Lundström) här och då valde vi att låna ut honom så han får matchträning. Han kommer spela här snart igen och då är det bättre att han har en match i benen, förklarar tränare Anton Blomqvist.

Vad är det du tycker att han behöver få igång?

– Classe är en målvakt som spelar mycket på känsla och passion och har en extremt hög högstanivå. Det har han visat många gånger. Om han ska hitta tillbaka till den så är det jätteviktigt att han spelar matcher. Sen får vi se vem som står på fredag, det kanske är han. Men vi tyckte det här var en bra lösning.

Hyllar Endre: ”Absolut ingen petning”

Endre värvades inför säsongen tillbaka till AIK från Björklöven. När han lämnade stockholmsklubben efter säsongen 20/21 hade han storspelat i slutspelet och stod noterad för drygt 93 i räddningsprocent. Den nivån har han inte nått upp till i år.

Claes Endre.

– Hans säsong har varit sviktande, upp och ner precis som vårt försvarsspel. Det hänger alltid ihop. Det finns inget att vi ska hänga våra målvakter att de inte har varit bra. Det är svårt att spela längst bak om vi inte har ett bra försvarsspel. Det har inte varit enkelt för dem, säger Anton Blomqvist.

Så det rör sig inte om någon petning?

– Absolut inte.

Det ser ju lite misstänksamt ut?

– Jag kan förstå det och jag tror inte att det är så vanligt att göra så här egentligen. Spelarna är oftast väldigt emot att gå ner en nivå, man ser det som något fult. Jag tycker det är otroligt dumt att se det på det sättet. Det handlar om att man ska spela hockey och bli bättre och vi såg det här som något jättepositivt. Jag vill lyfta på hatten för Classe som vågar ta det klivet och inte är rädd om sitt varumärke. Vi vet att han kommer vara jätteviktig för oss under säsongen.

Så han såg det också positivt?

– Absolut, annars hade vi inte gjort det. Det var ett gemensamt beslut. Han tränade med oss i morse för vi ville inte att han skulle försvinna. Han är säkert här snart och lämnar sina grejer, så kör vi imorgon igen.

Anton Blomqvist.