Luleå byter tränare – ”Skuggan” får lämna

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleå Hockey har gått tungt i SHL.

Nu får Stefan ”Skuggan” Nilsson lämna jobbet som tränare och ersätts av Petter Lasu Nilsson.

– Den senaste tiden har det stått klart att laget behövt ny energi för att komma till rätta med våra sportsliga resultat, säger Nilsson, som nu blir general manager, till Luleås hemsida.

Luleå har inte lyckats motsvara förväntningarna i SHL.

Laget ligger nia, med endast två poängs marginal ner till Djurgården under slutspelsstrecket, och förlorade med 6–2 borta mot Brynäs i lördags.

Därför blir det nu förändringar på ledarsidan.

Stefan ”Skuggan” Nilsson – klubbikon med 17 säsonger som spelare i Luleå – får lämna jobbet som huvudtränare och blir i stället general manager.

”Frustrerade och oroliga just nu”

Ny huvudtränare blir i stället Petter Lasu Nilsson.

– Jag känner först och främst en himla inspiration att ta mig an uppgiften som huvudtränare för Luleå Hockey och att göra en riktigt bra avslutning på säsongen. Ett första steg för att åstadkomma detta blir att spelarna skall få tillbaka tron på sig själva så att vi först och främst kan göra oss själva rättvisa i de elva matcher som återstår av SHL:s grundserie, säger Lasu Nilsson till Luleås hemsida och fortsätter:

– Sedan har jag full förståelse för om många som älskar Luleå Hockey är både frustrerade och oroliga just nu. Det är dock inga känslor som löser några problem. Istället hoppas jag å lagets vägnar att alla som brinner för Luleå Hockey sluter upp bakom oss, kommer på matcherna och fortsätter stötta oss minst lika högljutt som tidigare.

”Behövs ny energi”

Skuggan Nilsson kommer att backas upp av Ulf Engman som i förra veckan blev klar som assisterande general manager.

– Den senaste tiden har det stått klart att laget behövt ny energi för att komma till rätta med våra sportsliga resultat. Därför känns det helt rätt att Petter Lasu Nilsson tar över som huvudtränare för Luleå Hockey och att han tillsammans med Anders Burström kan tillföra den extra energi som vårt lag behöver för avslutningen av den här säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!