”Det är härligt att spela inför Västerås fans”

HOCKEY

Conny Strömberg, 42, sköt Västerås till kvalserien.

Nu vill det evigt unga spelgeniet föra laget till hockeyallsvenskan.

– Jag har två power play-varianter som jag inte har testat, säger han.

Se alla matcher i kvalserien på sportbladet.se med Plus Premium

Conny Strömberg inledde säsongen i norska Lørenskog, men fick inte vara kvar trots 13 poäng (1+12) på lika många matcher.

Han återvände till sin tidigare klubb Västervik, men inte heller där fick han vara kvar efter tio poäng (0+10) på 23 matcher.

– Om jag fick sparken? Nja, det blev mer en överenskommelse. Jag stod och stampade på samma ställe och fick inte ut något av mitt spel. Meningen är att jag ska producera och det gjorde jag inte, säger Strömberg.

”Ger mig själv godkänt”

Han har hunnit med spel i 20 klubbar sedan a-lagsdebuten med Vita Hästen i division 1 1994. Nu blev det en återkomst i Västerås, där han spelade för tre säsonger sedan.

– Det har funkat bra. Jag har varit delaktig i en del mål, så jag ger mig själv godkänt.

Strömberg var nyligen i allra högsta grad delaktig i att Västerås tog sig till kvalserien till hockeyallsvenskan. I avgörande matchen mot Kristianstad satte han 2–1 med 5.32 kvar.

– Min tanke när jag kom hit var att jag skulle hjälpa laget till kvalserien och det lyckades. Nu får vi se om vi även lyckas gå upp.

Efter målet fick han chansen att ge tillbaka på Kristianstads publik som häcklat honom, vilket han berättade om i ett klipp med VLT som blivit viralt.

– Ja, publiken fick en riktig långnäsa, säger han och skrattar.

Vad sa du till dem?

– Jag sa inte så mycket utan åkte mest fram och vinkade. Då fick jag en del gester. Men det är så det ska vara, ge och ta. Det är alltid roligt att reta mig, men den här gången gick jag vinnande ur striden.

Blir det speciellt att möta Västervik?

– Det är roligt att möta Västervik. De vet mycket väl hur jag spelar, men jag vet även rätt väl hur de spelar. För mig gäller det att hitta några nya varianter. Jag har faktiskt två nya varianter i power play som jag inte har testat än.

Vad har du för tankar om kvalserien?

– Kan vi fortsätta ha bra målvaktsspel och defensiv så kan vi gå långt. Det som krävs för att nå topp två är att vi gör fler mål framåt. Första tre matcherna är nog avgörande. Men vi är långt ifrån favoriter. Troja och Västervik har pressen på sig.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Conny Strömberg

Västerås inledde med att besegra Piteå med 2–1 på bortaplan. Nu väntar publikfest hemma mot Borlänge.

Strömberg skickar med en hälsning till Västerås trogna fans (publiksnittet i allettan var 2 825 åskådare, som höjdes till 3 232 i play off).

– Det är underbart och visar verkligen att Västerås är en hockeystad. Det är härligt att spela inför de här fansen.

Spelar du nästa säsong?

– Jag tar ett år i taget, men känner att kroppen håller ett år till. Jag vill helst spela i allsvenskan, och då helst i Västerås. Det viktigaste för mig är inte pengar utan det är att jag har bra medspelare, framför allt i power play, så att jag kan göra poäng. Det är enda gången man kan stå still och hitta passningar i lugn och ro. I fem mot fem är det bara skridskoåkning som gäller.

Se kvalet till hockeyallsvenskan på Sportbladet 00:28

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SHL-slutspelet herrar SDHL-slutspelet Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

ARTIKELN HANDLAR OM