HV71: ”Vi kommer inte värva spelare”

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

HOCKEY

HV71 är i kris och ligger på kvalplats i SHL.

Men man kommer inte tjata på ”sina” spelare i AHL.

– Nej, vi tycker de ska kämpa på och försöka ta en plats i NHL, säger Johan Hult, sportchef för HV71.

HV71, mästarlaget från 2017, har producerat mängder med spelare till NHL. Men de flesta är nu i farmarligan AHL.

Jonathan Davidsson, Columbus Blue Jackets, valde att återkomma till Djurgården i höstas istället för spel i AHL och han har tillfört styrka till stockholmarnas anfall och under måndagen presenterades han i Tre Kronor-truppen till Karjala Tournament 2018.

Flera före detta HV-spelare är nu i AHL

Nu hoppas många HV71-fans att klubben ligger på de före detta HV-spelarna i AHL att de vänder hem till Kinnarps Arena, igen.

Kevin Stenlund, Linus Söderström, Jacob Cederholm, Lawrence Pilut, Victor Ejdsell, Filip Sandberg, Pierre Engvall, Andreas Borgman och David Ullström är större eller mindre HV-profiler som just nu är i American Hockey League.

– Ja, det har vi koll på. Tror det bara är en tidsfråga innan Pilut blir uppflyttad, han har gått fantastiskt bra i Rochester och öser in poäng. Vi kommer inte ligga på pojkarna. Vi tycker att de ska ha karaktär och spela klart sitt kontrakt. Det är det bästa, säger Johan Hult.

Vill se fler spelare som producerar

Och Hult anser också att det inte behövs nytt blod till laget att spelare ska bytas ut .

– Nej, vi har ett bra lag och ryktet om att vi säljer ut Alexander Ytterell stämmer inte. Det är upp till det här laget att spela bättre och vi behöver fler som producerar än Mattias Tedenby, säger Hult.

HV71 har tre raka förluster i SHL och på tisdagen så möter man Brynäs i en repris på SM-finalen 2017 och i något som nu kan rubriceras som krismöte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!