NOBBADE DRÖMLÖN

Av: Johan Arvidsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Renberg valde Skellefteå – trots jättebud från HV

Foto: FOTO: SCANPIX
stor rutin Mikael Renberg har spelat över 600 NHL-matcher.

De riktiga superbuden från HV71 och Frölunda hade inget värde.

Mikael Renberg, 36, nobbade flera hundra­tusentals kronor för att slippa flytta.

– Fördelen är att jag kan bo kvar hemma i ­Piteå nu, säger han om comebacken i Skellefteå.

Mikael Renberg är tillbaka där allt slutade i våras. Där satt Renberg, kliade sig i ögonen och berättade att karriären var över på grund av alla skador han ådragit sig genom åren.

Men tiden läker alla sår. Även på bara ett halvår.

I går meddelade Renberg att han gör comeback efter jul. Han gör det utan att behöva flytta och utan att bry sig om superbuden från mästarna HV71 och storsatsande Frölunda.

Enligt uppgifter till Sportbladet avstår Renberg flera hundratusentals kronor. Efter att ha spelat i Piteå, Luleå, Philadelphia, Tampa Bay, Phoenix, Toronto och Skellefteå är borta bra, men hemma överlägset bäst för Renberg.

Gamla polare

I går morse ringde han enligt säkra uppgifter gode vännen Ulf Dahlén i Frölunda och berättade hur sugen han var på att spela för Göteborgslaget, men också vad som fick honom att tacka nej. Gamla kompisarna Dahlén, Calle Johansson och Mikael Andersson räckte inte för en flytt.

– Det var ett antal lag som var intresserade. Men jag trivdes med att spela här och fördelen med det här är att jag kan bo kvar hemma i Piteå, säger Renberg, som alltså även nobbade HV71:s drömkontrakt.

– För HV hade Renberg blivit en billigare lösning mot vad ett missat slutspel skulle kunna bli, säger en källa.

Pengar till Piteå

Nu kommer Renberg bo kvar med familjen i Piteå och kunna pendla de sex milen till Skellefteå.

– En perfekt lösning för Micke. Nu ska jag inte tala för honom men att familjen och boendesituationen har varit väldigt viktig är inte svårt att förstå, säger Skellefteås klubb­direktör Pea Israelsson.

I samband med att Renberg skrev på sitt kontrakt såg han även till att Skellefteå betalar moderklubben Piteå 100?000 kronor.

Men för Renberg, med över 600 NHL-matcher, finns det en sak som är värt mycket mer än 100?000. Nämligen guld.

– Skellefteå har chansen på SM-guldet. Speciellt när elitserien varit som den varit i år. Och just det faktum att de har chansen gjorde att det blev ett rätt naturligt val.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN