”Det kan gå snabbt i hockey”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-08

Skellefteås knockade – efter drömöppning

Stefan Pettersson jublar efter 5–3-målet.

Södertälje hamnade i ett besvärligt 0–2-underläge i den viktiga streckmatchen mot Skellefteå.

Tre raka mål i mittperioden gjorde SSK till vinnare.

– Det kan gå snabbt i hockey, suckar Skellefteås Anders Söderberg efter 3–6-förlusten.

Skellefteå hade inte vunnit på tre raka matcher, men såg efter en smakstart ut som ett vinnarlag i viktiga streckmötet mot Södertälje.

Kent McDonell och Erik Andersson såg till att ”AIK” gick till periodpaus med en 2–0-ledning. 20 minuter senare lyste 2–3 på resultattavlan.

– Vad hände? Ja, du - jag vet inte. Jag tycker att vi bjuder in dem i matchen alldeles i onödan. Vi började bra, men sen...ja, vi bjuder in dem. Det kan gå snabbt. Vi gjorde en riktigt bra förstaperiod och pratade om att vi skulle köra på bara, säger Skellefteås Anders Söderberg.

När Petri Pakaslahti sen ökade till 4–2 i spel i numerärt underläge efter 40 sekunder i slutronden såg matchen direkt ut att rinna ifrån Skellefteå, men Kent McDonell såg med sitt andra mål för kvällen till att skaka liv i mötet.

4–3 tillverkades efter 12.02 – bara 26 sekunder senare stängde Södertälje matchen helt när Stefan Pettersson fixade 5–3.

Skellefteå-tränaren Per-Erik Johnsson var mycket förbryllad över händelseutvecklingen.

– Jag tänkte ta en time out när det stod 2–2, men då fick vi en utvisning med oss och då släppte jag den tanken. Jag borde nog ha gjort det. Det är ju verkligen märkligt det här. Vi var ju ruggigt överlägsna fram till deras första reducering. Det kanske syns mest på en sån som Anders Söderberg som dominerade isen i början men sedan blev ängslig.

Leif Strömberg, som valde att matcha Björn Burling före Jhonas Enroth, var desto nöjdare efter 6–3-vinsten.

– Vi började framför allt att åka skridskor. Vi ville väldigt mycket och successivt så började vi göra rätt saker i bedömningarna.

Följ ämnen i artikeln