SM-finalisterna vann i Nordic Trophy

HOCKEY

Tre svenska
lag förlorade

De svenska elitserielagen har kommit igång med försäsongsmatchandet, men det var ingen rolig första dag för tre av de fem lagen som var i farten i Nordic Trophy.

Foto: Johan Lindström.

Djurgården mötte IFK Helsingfors och föll med 3–2. Det såg annars länge bra ut för stockholmarna som hade ledningen med både 1–0 och 2–1 efter att Jimmie Ölvestad och Andreas Engqvist hittat målet. Helsingfors vände dock på mindre än två minuter i den andra perioden och sedan klarde Djurgården inte av att komma igen.

Dahlén förlorade

De var inte ensamma om att förlora. Frölunda, under ledning av nye tränaren Ulf Dahlén, hade ledningen mot TPS Åbo efter den första perioden med 1–0, men några fler mål blev det inte från göteborgarna. TPS vände och vann med 4–1.

Färjestad hittade aldrig nätet mot Kärpät som kunde vinna med 2–0 efter två mål i den första perioden.

Laine nätade direkt

De två SM-finallagen från i våras lyckades där de andra misslyckades. Såväl HV 71 som Linköping vann sina matcher. HV slog tillbaka Jokerit med 3–2 efter tre mål i första perioden. Johan Lindström, Björn Melin och nyförvärvet Teemu Laine stod för fullträffarna.

Sju framåt för LHC

Bäst framåt var ändå vice mästarna Linköping som gjorde hela sju mål på Tappara. Det var dock länge en jämn match. Först 15.56 in i tredje perioden kunde Jaroslav Hlinka göra 6–4. Två minuter senare kom 7–4 genom Teemu Aalto och matchen var avgjord. Då hade LHC vänt ett 2–3-underläge i den tredje perioden.