Pronger avstängd i åtta matcher

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-16

Försökte stampa på en motspelare med skridskon

Anaheim Ducks lagkapten Chris Pronger stängdes idag av i åtta matcher för sin stämpling på Vancouver Canucks Ryan Kesler.

Överfallet skedde i den andra perioden när lagen möttes i onsdags. Kesler tacklade Pronger bakom Ducks mål, men föll och trasslade in sig i Prongers ben. När Pronger skulle åka därifrån stampade han tydligt på Keslers ben.

Chris Pronger.

– I ett försök att komma loss satte Pronger ner sin skridsko på Kesler på ett vårdslöst och obetänksamt sätt, hette det i domen från NHL:s disciplinära kommitté.

Lyckligtvis blev Kesler inte skadad.

– Jag ber om ursäkt till Kesler, Vancouver Canucks, mina lagkamrater och NHL för mitt agerande i onsdagens match, sa Pronger i ett uttalande. Jag hade inte för avsikt att skada Kesler, men jag respekterar NHL:s beslut och ser fram emot att komma tillbaka till slutspelet.

Situationen påminde till viss del om när Chris Simon, då i NY Islanders, trampade på Pittsburghs finske spelare Jarkko Ruutu. Simon fick 30 matchers avstängning för tilltaget, vilket är den längsta avstängningen i NHL:s historia.

Pronger, som även blir utan drygt 600 000 dollar i lön under avstängningen, får spela igen lagom till Ducks sista match i grundserien, mot Phoenix Coyotes den sjätte april.

Följ ämnen i artikeln