Djurgården: Kommer inte värva fler spelare

Foto: BILDBYRÅN

avLinus Norberg

HOCKEY

Sju raka förluster.

Men Djurgården avfärdar förändringar i laget.

– Vi tror på ledarna och den spelartrupp vi har, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Trots flera tunga tapp inför säsongen såg Djurgården ut som en spännande joker i SHL på förhand.

Det har inte gått som klubben tänkt sig – snarare tvärtom.

Efter tolv omgångar har laget endast skrapat ihop åtta poäng och sladdar på en kvalplats till hockeyallsvenskan.

– Vi förstår att situationen är allvarlig. Vi har hamnat i en skyttegrav och det kommer bli svårt att gräva oss upp, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

– Här och nu måste vi göra de korrigeringarna som behövs. Vi måste spela som att det vore slutspel, som att det inte finns någon morgondag, fortsätter han.

”Redan fått in Hultström”

Men trots den svaga poängskörden dementerar Eriksson starkt att Djurgården inte kommer att göra förändringar i varken ledarstaben eller spelartruppen.

– Vi har redan rekryterat Linus Hultström, en av Sveriges bästa backar. Nu tror vi på den ledartruppen vi har. Vi är spelade i allsvenskan för två år sedan och är inte en klubb med obegränsade resurser, vi kan inte värva till höger och vänster.

– Just nu är vi inte i en situation där vi vill riskera klubbens ekonomi som vi har byggt upp.

Hur stort är tålamodet med ledarstaben?

– Vi har en långsiktig vision om att vara ledande klubben i Sverige i framtiden. I den visionen ingår ledarna och vi litar både på ledare och spelare, förklarar Eriksson.

Vad är det som har brustit i laget?

– Som jag ser det har vi långa stunder spelat bra, men tagit många dumma beslut på isen. Vi har fyra-fem matcher som vi haft full slagstyrka. Vi analyserar givetvis och måste anpassa oss till den rådande situationen.