Två lagkamrater fast för rattfylla under ledig helg

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
Natten mellan fredag och lördag kraschade en onykter Västervik-spelare sin bil (bilden) och åkte fast för rattfylla. Natten efter åkte även en lagkamrat till honom fast för rattfylla.
Foto: LEIF PETTERSSON
Natten mellan fredag och lördag kraschade en onykter Västervik-spelare sin bil (bilden) och åkte fast för rattfylla. Natten efter åkte även en lagkamrat till honom fast för rattfylla.

Under fredagsnatten körde en spelare i Västervik rattfull och voltade med bilen.

Ett dygn senare körde en annan spelare i samma hockeyallsvenska lag också bil med alkohol i blodet.

– Det är på gränsen till surrealistiskt, säger klubbchefen Magnus Nilsson.

Nykomlingen Västervik ligger fyra i hockeyallsvenskan och hade i helgen spelledigt. När laget återsamlades i måndags hade två spelare något att erkänna.

Den förste berättade att han under natten till lördag hade kört rattfull och voltat med bilen. Den andre berättade att han ett dygn senare, natten till söndag, hade stoppats av polis då också han körde bil med alkohol i kroppen.

– De har oberoende av varandra ertappats rattonyktra framförandes bil under helgen som var. Det kom till lagledningens kännedom tack vare spelarna själva, säger klubbchefen Magnus Nilsson.

"Har skaffat ihop ett litet team"

Enligt Nilsson var den första händelsen allvarligare än den andra, men trots incidenterna ska ingen av spelarna vara värre skadad än att de kan fortsätta att träna med laget.

– Ja, de spelar inga matcher, men vi har arbetsgivaransvar när vi råkar ut för sådana här händelser med alkohol inblandat. Vi måste reda ut hur det har blivit så här. Vi har tagit de första kontakterna i dag och i morgon kommer spelarna att ha fortsatta kontakter med kuratorer. Vi har fort fått skaffa fram ett litet team, säger Magnus Nilsson.

Hur reagerade du på det som hänt?

– Vi måste förstå varför man dricker så mycket alkohol och sätter sig i en bil. Alla förstår att man inte kör bil alkoholpåverkad. Så vi försöker förstå men samtidigt hjälpa spelarna vidare. Oavsett vad vi gör är det personer i början av karriären.

"Förstår lika lite som de andra"

Är det inte alls på tal att sparka någon spelare?

– Allt är för tidigt att uttala sig om. Vi vill i lugn och ro förstå spelarnas situation. De hade kunnat jobba på ett sågverk, om det som hänt då hade varit alkoholrelaterat hade företagshälsovården tagit hand om det. Nu är det upp till oss.

Hur känns det här för er i ledningen?

– Det är på gränsen till surrealistiskt. Många av oss har jobbat i föreningen länge och aldrig varit med om något i närheten av det här. Vi förstår det lika lite som många andra.

Publicerad: